Ugrás a tartalomra

Nem változik a benzin és a dízel ára hétfőig

2022.10.28
15:41
2022.10.28
18:12
Forrás
Pannon RTV
A 95-ös benzin literje továbbra is 178, míg a dízel 222 dinárba kerül majd a kutakon - közölte a szerb kereskedelmi minisztérium.

Az árkorlátozásról szóló rendelet október 31-ig van érvényben. Egyelőre nem tudni, hogy a szerb kormány meghosszabbítja-e az erre vonatkozó rendeletet.

Tomislav Mićović, a Szerbiai Kőolajipari Vállalatok Egyesületének főtitkára elmondta, hogy az egyesület már régóta szorgalmazza a rendelet hatályon kívül helyezését.

„A Szerbiai Kőolajipari Vállalatok Egyesülete már régóta szorgalmazza a rendelet eltörlését, és ezt a fogyasztóknak tudniuk kell, nem azért, mert jelentősen megemelnénk az árakat és ezzel pénzt keresnének, hanem ilyen körülmények között nagyon nehéz irányítani az üzletet, nagyon nehéz elegendő mennyiséget biztosítani. A rendelet eltörlése az ellátás stabilitását is növelné, mert a cégek könnyebben intézhetnék a munkájukat, beleértve a készleteiket, pénzügyeiket, beszerzéseiket, eladásaikat stb. Másrészt, a piacot eléggé károsítják és zavarják a szabályozások az olajszármazékok árkorlátozása mellett. Mint tudják, a NIS-nek is kötelező a dízelt a mezőgazdasági vállatoknak 170 dinárért értékesíteni, ami 40 dinárral kevesebb, mint az a piaci ár, amit az állam határozott meg. Ez egy olyan dolog, amellyel széles körben visszaélnek, nincs egy kiépített mechanizmus, amely szabályozza az üzemanyag-fogyasztás célját, továbbá régóta nincs korlátozva a mennyiség sem.”

üzemanyag
Szerbia

Kapcsolódó tartalmak

Most

11:52, Frissítve: 12:41

Holnap lesz az iskolai mészárlás évfordulója

Egy éve, hogy a belgrádi Vladislav Ribnikar Általános Iskolában az oktatási intézmény egyik diákja megölte kilenc társát és egy biztonsági őrt. Másnap az akkor 21 éves Uroš B. kilenc embert lelőtt Dubona és Malo Orašje falvakban.
09:06, Frissítve: 09:14

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.