Ugrás a tartalomra

Több mint 17.000 szerbiai fiatal jelentkezett az Első fizetésem programra

2022.11.01
12:15
Forrás
Közlemény
A harmadik alkalommal meghirdetett pályázaton 7500 munkáltató mintegy 12.000 munkahelyet kínált. A jelentkezők 60 százaléka nő.

A cégek mától veszik fel a kapcsolatot a fiatalokkal, és kiválasztják a legjobb jelölteket. A program olyan 30 évnél fiatalabbaknak kínál elhelyezkedési lehetőséget, akiknek még nincs munkatapasztalatuk, és legalább középiskolai végzettséggel rendelkeznek. November első felében a magáncégek választanak a jelentkezők közül, a hónap második felében pedig a közvállalatok és közintézmények. December közepéig elkészülnek a végleges munkaadói és jelöltlisták, amelyek felkerülnek a www.mojaprvaplata.gov.rs honlapra. Az Első fizetésem program kilenc hónapig tart, és ez idő alatt a középiskolai végzettségű jelölteknek 25.000 dinárt, a magas fokú végzettséggel rendelkezőknek pedig 30.000 dinárt fizet havonta a foglalkoztatási szolgálat. A cégek ezt további összeggel egészíthetik ki.

A közzétételtől számított 15 napon belül a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat, a munkáltatók és a kiválasztott jelöltek megkötik a szerződést. Ezután a jelöltek december végéig tapasztalatokat szereznek a vállalatokban. Bővebb tájékoztatás a www.nsz.gov.rs és a www.mojaprvaplata.gov.rs weboldalakon található.

Szerbia
Első fizetésem program

Most

07:23

Ortodox nagypéntek van

A hívek ma Jézus kereszthalálára emlékeznek, ez a legszomorúbb nap az egyházi évben. Szigorú böjti nap azok számára, akik a Julianus-naptárt követik.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.