Ugrás a tartalomra

Kisebb incidens a szerb parlamentben, csitultak a kedélyek

2022.11.07
19:24
2022.11.07
19:50
Forrás
Szerbiai RTV, N1, nova.rs
A szóbeli sértegetéseknek lökdösődés és heves szóváltás lett a vége a szerb köztársasági parlamentben. Többek között a költségvetés módosítása van napirenden a képviselőházban.

Az incidens a Szerb Haladó Párt és a Néppárt képviselői között történt. Ennek előzménye az volt, hogy a néppárti képviselő, Stefan Jovanović és az SZHP parlamenti frakcióvezetője, Milenko Jovanov összevitatkozott egymással. Jovanov azt mondta Jovanovićnak, hogy jöjjön oda hozzá, amit a néppárti politikus meg is tett. Az SZHP-s politikus viszont nem kelt fel a helyéről, és a kormánypárt több képviselője is pár percen belül körülvette. Amikor azonban Vladimir Orlić parlamenti házelnök szünetet rendelt el, a képviselők szóváltásba keveredtek és elkezdték lökdösni egymást. Ebből azonban nem alakult ki komolyabb konfliktus. A házelnök szünetet rendelt el, a kedélyek csillapodtak, majd folytatódott az ülés.

parlament
vita
költségvetés módosítás

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.