Ugrás a tartalomra

Állami földek bérbeadásánál előnyben az állattenyésztők

2022.11.08
21:10
Forrás
Pannon RTV
Egyre kevesebb földterület van Szerbiában, amit az állam bérbe tud adni.

A csökkenés a jogos vagyon-visszaszármaztatás miatt van és ez Magyarkanizsa községben is tapasztalható. A termelők évről-évre kevesebb földterületet tudnak bérelni az államtól. Magyarkanizsa községben jelenleg mintegy 2200 hektárnyi terület van állandó bérlet alatt.

Az adorjáni Vajda István 2008-ban farmosított, és azután vált jogosulttá az állami földek bérlésére. Azóta él is ezzel a lehetőséggel, viszont minden körben kevesebb földterületet tud bérbe venni. Jelenleg 10 hektárnyi területet bérel, amin elsősorban takarmányt termel.

A jó minőségű termőföldek mindegyikét kibérlik a gazdák, viszont az elmúlt években egyre kevesebben bérelnek állami földet, hiszen sokan felhagynak az állattartással és ez a községben is tapasztalható.

Magyarkanizsa községben elsőként az állattenyésztéssel, állattartással foglalkozó gazdák voltak jogosultak az állami földek bérlésére, majd a község területén bejegyzett mezőgazdasági termelők.

állami föld
bérlés
állattenyésztés
mezőgazdaság
Magyarkanizsa

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.