Ugrás a tartalomra

Koszovó-ügyi iroda: Nincs megállapodás Pristinával

2022.11.18
12:40
Forrás
Szerbiai RTV
A Petar Petković által vezetett iroda közölte, az egyezségről szóló hír álhír volt.

Semmilyen megállapodás nem született Pristinával, sem a rendszámtáblákról, sem a szerbek visszatéréséről a koszovói intézményekbe. A Szerbiai RTV-nek a Koszovó-ügyi irodánál elmondták, hogy a megállapodás híre csak Pristina újabb próbálkozása, hogy álhírekkel elterelje a figyelmet arról, hogy minden eddig született egyezményt megszegnek. Az álhír szerint Belgrád és Pristina megegyezett Belgrádban, ez azonban nem igaz. Pristina bejelentése szerint november 21-én kezdődik a szerb rendszámtáblás autók büntetése Koszovón. 150 eurós büntetést kell fizetniük azoknak, akik nem akarják lecserélni rendszámtáblájukat. Ez már hónapok óta újabb feszültséget okoz Belgrád és Pristina között. A szerb tisztségviselők is a kialakult helyzet miatt léptek ki a koszovói intézményekből.

Pristina
Koszovó
Koszovó-ügyi iroda
Petar Petković
megállapodás

Most

14:39, Frissítve: 16:36

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.
12:58, Frissítve: 16:12

Az egész ország az áldozatokra emlékezik

Egy évvel a belgrádi iskolai lövöldözés után az egész ország megemlékezett az áldozatokról. A televízió és rádióműsorok reggel 8:41 perckor megszakították a sugárzást, és egy perces néha csenddel tisztelegtek a lövöldözésben elhunytak emléke előtt.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.