Ugrás a tartalomra

December elejére ígérnek előzetes népszámlálási adatokat

2022.11.18
12:49
Forrás
Kurir, Blic
Ma este azokon a helyeken is véget ér a szerbiai népszámlálás, ahol meghosszabbították az összeírást.

Különböző okokból kifolyólag nem mindenhol tudták számba venni a háztartásokat és a lakosokat október 31-ig, így utólag is adtak lehetőséget az összeírásra, telefonon is lehetővé tették az adatok megadását. Azok, akik kategorikusan megtagadták a válaszadást, 20 és 50 ezer dinár közötti bírságra számíthatnak. A Köztársasági Statisztikai Hivatal egyébként az első előzetes népszámlálási eredményeket december elejére ígéri.

népszámlálás
bírság
előzetes adatok
Szerbia

Kapcsolódó tartalmak

Most

18:36

Cápát fogtak Neum közelében

Veszélyeztetett és szigorúan védett cápafaj egy példányát fogott ki a napokban egy helyi horgász az Adriai-tengeren, a bosznia-hercegovinai Neum közelében.
17:58, Frissítve: 18:12

Hszi Csin-ping megérkezett Franciaországba

A kínai elnök Emmanuel Macron francia államfő meghívására érkezett Párizsba, ugyanis a két ország 60 éve lépett diplomáciai kapcsolatba. Hszi Csin-ping franciaországi látogatása után Szerbiába és Magyarországra is ellátogat.
16:01, Frissítve: 16:11

Verstappené a pole pozíció

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője volt a leggyorsabb a Forma-1-es Miami Nagydíj szombati időmérő edzésén, így a vasárnapi futamot ő kezdheti majd az élről.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.