Ugrás a tartalomra

Dačić a FIFA fegyelmi eljárásáról: képmutatás és kettős mérce

2022.11.27
15:44
2022.11.27
15:50
Forrás
Szerbiai RTV
A botrányt az okozta, hogy a vb-n szerb válogatott öltözőjében állítólag egy olyan zászlót függesztettek ki, amely Koszovó területét ábrázolja szerb nemzeti színekben és címerrel.

Képmutatás és kettős mérce - ezt nyilatkozta Ivica Dačić szerb külügyminiszter annak kapcsán, hogy a FIFA fegyelmi eljárást indított a szerb válogatott ellen. A katari világbajnokságon a válogatott öltözőjében állítólag egy olyan zászlót függesztettek ki, amely Koszovó területét ábrázolja, a szerb nemzeti színekben és címerrel, rajta a Nema predaje - Nem adjuk fel felirattal.

Dačić a Pink Televíziónak nyilatkozva azt mondta, képzeljük el milyen lenne, ha Ukrajna kijelentené, a Krím Ukrajna része, és nem adjuk fel - bárki megbüntetné ezért Ukrajnát? Minek kellett volna ott állnia, hogy feladjuk? - hangsúlyozta Dačić, aki szerint ez a kifejezés eleve a labdarúgásra utal. Államként a fegyelmi eljárásra nem tudunk reagálni, mivel sportszervezetről van szó - tette hozzá. Az ENSZ nem ismerte el Koszovó függetlenségét, Szerbia pedig a tagja és egy nemzetközileg elismert ország, Koszovóval együtt - mondta a szerb külügyminiszter.

Ivica Dačić
FIFA
zászló
Koszovó

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.