Ugrás a tartalomra

Szerbia hálás Romániának, amiért kitart a Koszovóval kapcsolatos álláspontja mellett

2022.11.28
15:01
2022.11.28
16:56
Forrás
Szerbiai RTV
Szerbia tavaly több mint 2 milliárd euró értékű kereskedelmet bonyolított Romániával.

Szerbia nagyra értékeli és hálás Romániának, amiért kitart a Koszovóval kapcsolatos álláspontja mellett – jelentette ki Ana Brnabić szerb kormányfő a Nicolae Ciuca román miniszterelnökkel való találkozója kapcsán. Megállapodtak abban, hogy folytatják az átfogó kétoldalú együttműködést és a politikai kapcsolatok erősítését – hangsúlyozta Brnabić, aki bukaresti látogatása keretében elsőként vállalkozókkal beszélt. Szerbia tavaly több mint 2 milliárd euró értékű kereskedelmet bonyolított Romániával, amit tovább kívánnak fejleszteni. A találkozón szó volt még az energiabiztonságról, valamint a két ország közötti közlekedési és energiahálózat javításáról. A szerb kormányfő a megbeszélést a még jobb és szorosabb együttműködés kezdetének nevezte.

Ana Brnabić szerb kormányfő: „Számomra politikai szempontból a legfontosabb, hogy Ciuca miniszterelnök azt mondta, továbbra is tiszteletben tartják, illetve az álláspontjuk nem fog változni Szerbia területi integritása kapcsán. A gazdasági együttműködés nagyon jó, de még sok lehetőség van a további fejlesztésére. Remélem, hogy hamarosan elfogadja meghívásomat és Szerbiába látogat, hogy aláírjuk a két gazdasági kamara együttműködéséről szóló megállapodást, és megalapítsuk a közös szerb-román ipari kamarát. Nagyon fontos téma volt az energetika, beszélgetésünkből az idő legalább 50 százalékát biztosan energetikai témákra fordítottuk.”

Szerbia
Románia
kapcsolat
együttműködés

Most

18:36

Cápát fogtak Neum közelében

Veszélyeztetett és szigorúan védett cápafaj egy példányát fogott ki a napokban egy helyi horgász az Adriai-tengeren, a bosznia-hercegovinai Neum közelében.
17:58, Frissítve: 18:12

Hszi Csin-ping megérkezett Franciaországba

A kínai elnök Emmanuel Macron francia államfő meghívására érkezett Párizsba, ugyanis a két ország 60 éve lépett diplomáciai kapcsolatba. Hszi Csin-ping franciaországi látogatása után Szerbiába és Magyarországra is ellátogat.
16:01, Frissítve: 16:11

Verstappené a pole pozíció

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője volt a leggyorsabb a Forma-1-es Miami Nagydíj szombati időmérő edzésén, így a vasárnapi futamot ő kezdheti majd az élről.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.