Ugrás a tartalomra

Februártól új időszámítás kezdődik a mezőgazdászok életében

2022.12.04
11:26
Forrás
Szerbiai RTV
Elindul ugyanis az E-agrar oldal, amelynek lényege, hogy egyszerűbben lehessen jelentkezni a különböző támogatásokra, vagy könnyebben el lehessen végezni a gazdaságok bejegyeztetését.

A portállal az illetékesek célja, hogy mind a 450 ezer szerbiai bejegyzett gazdaság áttérhessen az online ügyintézésre. Mindent egy applikáción végezhetnek majd azok, akik regisztrálnak az oldalon. A kezdetekkor még nem lesz kötelező. Az illetékes tárca felmérést végzett azzal kapcsolatban, hogy hogyan állnak hozzá a digitalizációhoz a gazdák. Dušanka Golubović államtitkár elmondta, az eddig beérkezett 2500 válasz közül 80 százaléknyian válaszolták azt, hogy jó döntés az E-agrar platform bevezetése, ugyanakkor 40 százaléknyian azt reagálták a megkeresésre, hogy ezáltal összetettebbé válik például a pályázás folyamata, ők idősebb korosztályú válaszadók voltak. Szakemberek szerint az E-agraron keresztül való pályázás ugyanakkor négyszer gyorsabb lesz és 80 százalékkal olcsóbb.

e-agrar
mezőgazdaság

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.