Ugrás a tartalomra

Változnak a nyugdíjba vonulás feltételei Szerbiában

2022.12.13
17:19
Forrás
021.rs
2023. január 1-től életbe lépnek az új nyugdíjba vonulási feltételek Szerbiában.

A Nyugdíj- és Rokkantságbiztosítási Alap tájékoztatása szerint az öregségi nyugdíj feltétele a nők esetében két hónappal tolódik, így az náluk 63 és fél éves kor, és legalább 15 munkaév lesz.

A férfiak esetében maradnak az eddigi feltételek, 65 éves életkor, és legalább 15 munkaév.

A törvény értelmében minden évben tolódnak a nők nyugdíjaztatási feltételei, hogy 2032-re kiegyenlítődjenek a férfiakéval. Így 65 életév és legalább 15 munkaév lesz a nyugdíjfeltétel mind a két nem esetében.

Függetlenül az életkortól, a férfiaknak és a nőknek is joguk van elmenni öregségi nyugdíjba 45 munkaév letöltése után. Az idő előtti nyugdíjba vonulás feltételei a jövő év kezdetétől a férfiak esetében 60 életév és 40 munkaév lesz, a nők esetében pedig 59 és fél életév, valamint 40 munkaév.

Szerbia
nyugdíjkorhatár

Most

14:39, Frissítve: 16:36

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.