Ugrás a tartalomra

A szerb elnök szerint Koszovóba utazása csak olaj lenne a tűzre

2022.12.21
10:22
2022.12.21
10:56
Forrás
MTI
Nem segítene a szerbek és a koszovóiak kapcsolatának rendezésén, sőt olaj lenne a tűzre egy koszovói látogatás - jelentette ki Aleksandar Vučić a Pink Televízióban.

A szerb államfő elmondta, nagyon szívesen látogatna Észak-Koszovóba, hogy a helyi szerbeket támogatásáról biztosítsa, hiszen már tizenkettedik napja védik a barikádokat, de egyrészt a pristinai kormány nem engedélyezné a belépését, másrészt pedig a helyi albánok, mint mondta, vérszemet kapnának, és ez csak rontana a helyzeten.

Hozzátette: a koszovói albánok azt hiszik, hogy minden koszovói hatalom csak az övék, és egy ilyen látogatás csak azt eredményezné, hogy a helyi szerbeket támadnák meg. Így reagált Aleksandar Vučić arra, hogy egy nappal korábban Albin Kurti koszovói miniszterelnök közölte: a barikádokat el kell távolítani, még ha az áldozatokkal is járhat.

Koszovó

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.