Ugrás a tartalomra

A koszovói szerbek kitartanak

2022.12.24
08:31
Forrás
Szerbiai RTV
15 napja annak, hogy a Koszovón élő szerbek úttorlaszokkal zárták el a főbb útvonalakat, azt követelve, hogy a koszovói hatóságok engedjék szabadon a letartóztatott polgártársaikat és a fegyveres erők hagyják el Észak-Koszovót.

Mindeközben a prištinai vezetés egy listát állított össze, amelyen azoknak a szerbeknek a nevei szerepelnek, akik nem kívánatosak Koszovó területén. A listán többek között Aleksandar Vučić, szerb elnök családtagjainak nevei is szerepelnek. Ezzel kapcsolatban Ana Brnabić, szerb kormányfő elmondta, hogy semmi újdonság nincs abban, hogy ilyen listák léteznek, csak annyi a különbség, hogy most nyilvánosságra is hozták. Hozzátette, hogy a legmélyebben elítéli az ilyen intézkedéseket, mert ezzel célkeresztet rajzolnak a listán szereplő személyek homlokára. Bratislav Gašić, Szerbia belügyminisztere a lista kapcsán elmondta, hogy ez csak egy újabb bizonyíték arra, hogy az úgynevezett prištinai vezetés soha nem fogja békén hagyni a Koszovón élő szerbeket.

Ana Brnabić
Bratislav Gašić
Koszovó

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.