Ugrás a tartalomra

Újvidéken is felvehető a Covid-19 elleni kétkomponensű védőoltás

2022.12.28
10:46
2022.12.28
15:47
Forrás
Pannon RTV
Megérkezett az Újvidéki Egészségházba a Covid-19 elleni kétkomponensű oltóanyag, amely csak emlékeztető oltásként adható be korábban beoltott személyeknek, függetlenül attól, hogy milyen típusú oltást kaptak.

A vakcinát azok a 12 évnél idősebb gyerekek, illetve idősebbek személyek is felvehetik, akik megkapták az elsődleges oltássorozatot. Az Újvidéki Egészségügyi Központ oltópontja az újtelepi épületben található, vasárnap kivételével minden nap 8:00 és 18:00 óra között tart nyitva.

Dr. Mirjana Kolundžić, általános orvos, Újvidéki Egészségház: „Azt tanácsoljuk pácienseinknek, különösen az 50 év felettieknek, akik bizonyos krónikus betegségekben szenvednek, hogy az influenza mellett a covid elleni védőoltással együtt védekezzenek. Jelenleg van egy kétkomponensű oltásunk a COVID ellen, amely egy oltásban két törzset, az elsődleges COVID-19-et és ezt az omikron törzset tartalmazza. Ezért azt tanácsoljuk a betegeknek, illetve a beoltottaknak, hogy a harmadik adag után is megkaphatják ezt az emlékeztető oltást.”

védőoltás
koronavírus

Kapcsolódó tartalmak

Most

08:18

Nyerjen lakást!

Mostanáig több mint 24,6 millió számla QR-kódját küldték be a szerbiai lakosok a Vedd el a számlát, és nyerj! elnevezésű állami nyereményjátékra.
20:30

Európa melegszik a leggyorsabban a kontinensek közül

Európa hőmérséklete a globális átlag nagyjából kétszeresével emelkedik – jelentette az AP hírügynökség az ENSZ Meteorológiai Világszervezete (WMO) és az Európai Unió klímaváltozási szolgálata, a Copernicus legfrissebb jelentéseire hivatkozva.
19:54, Frissítve: 07:52

Megkezdte a támogatói aláírások gyűjtését a VMSZ

Magyarkanizsa, Topolya és Zenta község területén kezdte az önkormányzati listaállításhoz szükséges támogató aláírások gyűjtését a Vajdasági Magyar Szövetség. A párt Topolyán ma elsőként adta át listáját, így az egyes sorszámmal indulnak.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.