Ugrás a tartalomra

Nagy sikerű koncertet adott az óbecsei Beusz Városi Zenekar Csókán

2023.01.13
07:45
2023.01.13
15:50
Forrás
Pannon RTV
Nagy sikerű koncerttel kedveskedett a csókai közönségnek a pravoszláv karácsony és újév alkalmából az óbecsei Beusz Városi Zenekar.

A mintegy kétórás zenekari előadásban magyar, szerb és angol nyelvű örökzöld slágerek is felcsendültek a már jól ismert tamburazene mellett.

Az óbecsei Beusz Városi Zenekar Silaški Miroslav kezdeményezésére alakult még 2018-ban, és jelenleg mintegy 30 óbecsei muzsikust, zenekedvelő tagot számlál. Közöttük éppúgy megtalálhatóak orvosok, egyetemisták, vállalati alkalmazottak, mint tisztviselők és nyugdíjasok, 7-től a 77 éves korig.

Snežana Radovanov, énekes, Beusz Városi Zenekar, Óbecse: „A zenekar 2018 áprilisában kezdte meg a munkát azzal a céllal, hogy megőrizze és továbbra is ápolja a zenei kultúrát és különböző zenei irányzatok tradícióját, a tamburamuzsikától kezdve a népzenén át, az örökzöld, a szórakoztató és pop zenéig. Bár nehéz idők járnak, mégis találkozunk a próbákon, mert mindannyian szeretjük a zenét és a célunk, hogy megmutassuk a fiataloknak, hogy mindig van idő a jó dolgokra és a kor semmit sem jelent, ha valamit nagyon szeretünk.”

A szervező Csóka Művelődési és Oktatási Központ fontosnak tartja, hogy a nézők, a hozzájuk ellátogatók mindig érezzék azt a melegséget és szeretetet, amelyet folyamatosan igyekeznek sugározni feléjük, emelte ki Kobrehel Éva, a központ igazgatója.

„Évekre visszamenőleg már hagyományszerűen ünnepeljük úgy a katolikus karácsonyt, mint a pravoszláv karácsonyt. Mivel a katolikus karácsonykor a Szabadkai Zeneiskola tette szebbé esténket, a pravoszláv karácsonyra más jellegű koncertet választottunk, így került idén a választás a Beusz óbecsei városi zenekarra.”

Már január folyamán több rendezvénnyel igyekszik kedveskedni a helyieknek és a településre látogatóknak a Csóka Oktatási és Művelődési Központ, ilyen egyebek között a Magyar Kultúra napja alkalmából megszervezésre kerülő rendezvény január 19-én.

Beusz Városi Zenekar
koncert
Csóka
Csóka Művelődési és Oktatási Központ

Most

20:05, Frissítve: 20:17

Verstappen nyerte a sprintfutamot

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull holland versenyzője nyerte a Forma-1-es Miami Nagydíj szombati sprintfutamát.
19:37, Frissítve: 20:02

Egyre népszerűbb a népművészet az ifjúság körében

Több mint 300 gyermekkel tartották meg a XIII. Dunán innen, Tiszán túl elnevezésű Kárpát-medencei ifjúsági népművészeti tehetségkutató verseny délvidéki elődöntőjét Horgoson. Az eseményt a Bartók Béla Magyar Művelődési Egyesület szervezte meg.
18:52, Frissítve: 19:00

Komoly büntetés a fürdőruhában szaladgálásért

Komoly büntetéssel számolhat az, aki idén nyáron fürdőruhában sétálgat Tivat utcáin. A montenegrói város ugyanis megelégelte azt, hogy a belvárosban egy szál bikiniben vagy fürdőnadrágban járkálnak a turisták.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.