Ugrás a tartalomra

A szerb-magyar határátkelőhelyeken lecsengőben van az ünnepek utáni torlódás

2023.01.14
13:19
2023.01.14
16:20
Forrás
Pannon RTV
Az illetékesek szerint legfeljebb még vasárnap várható egy utolsó hullám a Szerbiából kilépő oldalon. Azok a vendégmunkások indulhatnak még meg Magyarország felé, akik az utolsó pillanatban mennek vissza Nyugat-Európába, munkahelyeikre.

Ma, napközben csak egyik-másik átkelőn volt intenzív a forgalom Szerbiából Magyarország irányába.

A Horgos-Röszke autópálya-határátkelőhelyen szombat délelőtt nyoma sem volt az egy héttel korábban tapasztalt torlódásoknak. A Szerbiából kilépő oldalon, illetve Magyarországra belépésre nagyjából fél órát, legfeljebb 45 percet kellett várakozni, a két határ közti rész teljesen üres volt. A Szerbiába belépő oldalon szinte egyetlen autó sem volt, időnként jött csak egy-egy autó Magyarország irányából, néhány percet kellett csak várakozni, a Szerbiába való belépésre pedig csupán néhány pillanatot, szó szerint.

A kora délutáni órákban is legfeljebb 60 percet várakoztak az átutazók Magyarország irányába. Toplica Pajić, Žagubicaról indult útra családjával: „Vége a szabadságnak, Kelet-Szerbiából utazunk vissza a németországi munkahelyünkre. Néhány perce várakozunk

A szerbiai határrendőrség illetékesei szerint vasárnap még lehet kisebb torlódás a Szerbiából kilépő oldalon. Aztán legközelebb a húsvéti ünnepek közeledtével esedékes nagyszámú vendégmunkás hazatérése, akik az autópálya-határátkelőt veszik igénybe a Szerbiába való belépésre, illetve az ünnepek elmúltával majd Magyarország irányába torlódhatnak fel ismét a sorok.

Szombaton a déli órákban két kishatárforgalmi átkelőhelyen alakult ki kisebb torlódás Magyarország felé. Az egyik a Horgos-Röszke közúti átjáró, ahol szinte mindennapos a hosszú sor. Délelőtt még egy, a déli órákban már több mint két órát kellett várni.

Huszka Elemér, Kispiac: „Legalább egy óra várakozás. Vendégségbe megyünk Szegedre, de egyébként naponta járok át munkába, ha csak lehet, akkor busszal megyek át. Itt hagyom az autót, ez a legjobb, a gyalogosok előnyt élveznek ennél a kis határnál, autóval nem lehet odaérni munkába időben.”

A Királyhalom-Ásotthalom átkelőnél veszteglő autósok másfél-kétórás várakozásról számoltak be Magyarország irányába. Az utóbbi időben főleg hétvégén, de időnként hétköznap is, a legtöbb átutazó ezt a határt célozza meg. Az adai Nagy Pál Nándor Kiskunhalasra indult a lányához, unokáit meglátogatni: „Bosszantó. Elég sűrűn megyek, de ilyen tömegben nem nagyon volt még részem. Tompáról jöttem, ott még nagyobb a sor. Úgyhogy onnan eljöttem erre, és most látom, hogy itt is ilyen a helyzet. Türelem kell hozzá.”

A Királyhalom-Ásotthalom kishatárforgalmi átkelőhely még csak vasárnap, január 15-én üzemel hosszabbított nyitvatartással 7-től 22 óráig, hétfőtől már visszaáll a szokásos munkarend 7-19 óráig.

határ
határákelő
határátjáró
határátkelés
határátkelő
határátkelőhely
határátkelőhelyek
határátkelők
Szerbia
Magyarország
Horgos-Röszke autópálya-határátkelőhely
Horgos-Röszke határátkelőhely
Horgos-Röszke közúti átkelőhely
Horgos-Röszke közúti határátkelő

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.