Ugrás a tartalomra

Belgrádba érkeznek ma a „nagy ötök” képviselői

2023.01.20
09:01
2023.01.20
09:06
Forrás
Szerbiai RTV
A szerb fővárosba látogat Miroslav Lajčak, a Belgrád és Priština közötti párbeszédért felelős uniós különmegbízott, Gabriel Escobar, az Egyesült Államok nyugat-balkáni különmegbízottja, valamint Franciaország, Németország és Olaszország tanácsadói.

A vendégeket a szerb elnök, Aleksandar Vučić fogadja, aki a találkozó előtt úgy fogalmazott, hogy nehéz megbeszélésre számít. Szerinte azt akarják majd elérni, hogy Koszovót felvehessék a nemzetközi szervezetekbe, és azt is, hogy Szerbia mondjon le Koszovóról. Az államfő azt mondta, a mai tárgyalás az elmúlt évek egyik legfontosabb és legnehezebb egyeztetése lesz.

A „nagy ötök” – ahogyan a szerb sajtó fogalmaz – képviselői délelőtt Prištinában tartózkodnak.

Koszovó

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.