Ugrás a tartalomra

Szerbia vonzó a magyarországi befektetők számára

2023.02.04
10:27
2023.02.04
11:08
Forrás
Tanjug
A magyarországi cégek Szerbiában terveznek befektetni. Magyar vállalkozások képviselőivel tárgyalt pénteken Belgrádban Rade Basta Szerbia gazdasági minisztere.

A tárcavezető elmondta, hogy gazdasági szempontból Magyarország Szerbia stratégiai partnere és ez a jövőben is így lesz. Hozzátette, hogy Szerbia jó választás a befektetők számára, mert a világválság idején is stabil gazdasági környezetet tud biztosítani. Ez mellett jó lehetőség a befektetésre azaz 58 cég is, amelyeket a minisztérium ajánl privatizációra – emelte ki a gazdasági miniszter. A magyarországi cégek befektetése közös érdek – húzta alá Rade Basta.

Rade Basta
befektetés

Most

11:40, Frissítve: 11:54

Drágábbak a luxustermékek Szerbiában

Több luxustermék is megdrágult Szerbiában május elsejétől. Keddtől egy doboz cigarettáért is többet kell fizetnie a dohányosoknak, mint eddig. Ami viszont jó hír, hogy az áram és a gáz árának emelkedésétől idén már nem kell tartanunk.
07:46, Frissítve: 07:53

Húsvét másnapját ünneplik az ortodox hívek

Az ortodox húsvéthétfőhöz Szerbiában számos népszokás kötődik. Egyes szokások a mai napig fennmaradtak eredeti formájukban, mások ugyanakkor módosultak, vagy teljesen a feledésbe merültek az ortodox hívek körében.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.