Ugrás a tartalomra

Közvita az építési törvény módosításának tervezetéről

2023.02.07
15:44
2023.02.07
17:06
Forrás
Pannon RTV
Közvitát tartottak ma Szabadkán A tervezésről és építésről szóló törvény módosításának és kiegészítésének tervezetéről.

A közvitát Aleksandra Damnjanović építésügyi államtitkár vezette, aki az ülést követően elmondta, az építésügyi minisztériumnak elsősorban az volt a célja a javaslatokkal, hogy minden eljárás felgyorsuljon és hatékonyabbá, átláthatóbbá váljon. Javaslatok egész sora került be a tervezetbe, amelyek jelentős mértékben javítanak majd a polgárok életminőségén. Egyebek között az ország még nagyobb hangsúlyt kíván fektetni a kulturális értékeinek és természeti javainak védelmére – mondta az államtitkár.

Hozzátette, a szabadkai közvitán sok jó és hasznos javaslatot hallottak, amelyeket mindenképpen figyelembe vesznek majd a tervezet véglegesítésekor. Egyébként ez a módosítási javaslat várhatóan április folyamán kerül a parlament elé.

Kern Imre, alpolgármester, Szabadka: „Szabadka számára van egy pár olyan dolog, amit ki lehet emelni. Az egyik az, hogy tovább tudjuk védeni a városmagot, hiszen előtérbe kerültek ezek a dolgok még jobban, mint ahogyan eddig szabályozva voltak. A másik dolog, ami fontos, hogy a környezetvédelemre még nagyobb hangsúlyt helyez ez a törvény, a zöld építészeti koncepció, illetve az újrahasznosítható energia használata is előtérbe kerül még jobban, mint eddig volt. Még el szeretném mondani, hogy nagyon fontos momentum a polgárok, illetve a kommunális közvállalatok számára az a rendelkezés, hogy mindenki köteles lesz rákapcsolódni a meglévő, kiépített infrastruktúrára: gáz, távhő, víz, illetve szennyvízcsatornára. Ez nagyon fontos momentum, igaz, hogy a közvállalatokra nagy terhet fog róni ez a feladat, hiszen ingyen kell, hogy a polgároknak biztosítsa.”

közvita
Szabadka
építkezés
Kern Imre

Most

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.