Ugrás a tartalomra

65 ezer ellenőrzött sofőr közül 14 ezer szabálytalankodott

2023.02.14
19:03
2023.02.15
16:33
Forrás
Pannon RTV
Fokozott közúti ellenőrzés zajlik Szerbia útjain a héten. Az ország minden területén számíthatnak a sofőrök ellenőrzésekre. A rendőrség mindenkit arra kér, hogy óvatosan, körültekintően és a szabályokat betartva közlekedjen.

A 2023-as év eleje óta már 45 személy vesztette életét közúti balesetben Szerbiában, a sérültek száma pedig meghaladja az 1300-at is. A legtöbb baleset a figyelmetlenség, a sebességkorlátozások figyelmen kívül hagyása, illetve az alkohol- és drogfogyasztás következtében történt.

A balesetek számának csökkentése érdekében a közlekedési rendőrség egész héten fokozottan ellenőrzi a sofőröket. Az általunk megkérdezettek hasznosnak tartják az időszakos ellenőrzéseket.

Mirko Vujković: „Ez jó, sok ember nagyon gyorsan és kontrollálatlanul vezet. Úgy gondolom, hogy kell az ellenőrzés, így bár jobb lesz a biztonság.”

Cabafi Imre: „Hasznosak abból kifolyólag, mivel jelenleg is ünnepi időszak van, talán ilyenkor felfokozottabbak az emberek. Jobban sietnek, kevésbé figyelnek talán. Ez miatt is fontos, hogy kicsit kordában tartják az embert ezekkel a szabályozásokkal.”

A szerbiai közlekedési rendőrség felmérést végzett arról, hogy az ország mely részein a legveszélyesebb a közlekedés, hol történnek jellemzően a közlekedési balesetek, és ez alapján döntötték el azt, hogy mely helyszíneken ellenőrzik a közlekedésben résztvevőket. Az első három napon 65 ezer sofőrt ellenőriztek.

Dejan Stević, alezredes, Szerbiai Közlekedési Rendőrség: „13 ezer esetben nem tartották be a sebességkorlátozást, több mint 1200 sofőr ittasan ült volán mögé, több mint 60 személy drog hatása alatt vezetett. Az akció eddigi kimenetelével viszonylag elégedettek vagyunk, magas szintű a hatékonyságunk.”

A rendőrségi akcióban több száz belügyminisztériumi munkatárs vesz részt a rendelkezésre álló eszközökkel, legyen szó sebességmérésről vagy alkoholszondákról - tette hozzá Dejan Stević. Ismertette, az állami ünnepek alatt az eddigiekhez képest még inkább kiterjesztik majd az akciót.

közúti ellenőrzés
Szerbia
közlekedés

Most

09:25, Frissítve: 09:31

Hajrágóllal magyar győzelem és feljutás

A magyar jégkorong-válogatott végletekig izgalmas mérkőzésen, 2 perc 51 másodperccel a vége előtt ütött Papp Kristóf góllal 2-1-re legyőzte a szlovén együttest a bolzanói divízió I/A-világbajnokság szombati zárásán.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.