Ugrás a tartalomra

Még mindig nem látni az orosz-ukrán háború végét

2023.02.23
15:06
2023.02.23
15:13
Forrás
Szerbiai RTV
Az orosz védelmi minisztérium azzal vádolja Kijevet, hogy fegyveres provokációt követően támadást tervez a szakadár moldovai Dnyeszteren túli régió ellen.

Svédország azt tervezi, hogy tüzérségi rendszereket és páncélozott csapatszállítókat küld Ukrajnának. Közben Pedro Sánchez spanyol miniszterelnök Kijevbe látogatott. Vlagyimir Putyin orosz elnök pedig bejelentette, hogy Oroszország elkezdi telepíteni az új Sarmat interkontinentális ballisztikus rakétáját, a Sátán 2-t, valamint hiperszonikus rakétákból és új nukleáris tengeralattjárókból álló katonai arzenált vezet be.

Kijev közölte, hogy Oroszország egy évvel a háború megkezdését követően most fokozza a támadásokat a fronton azzal a szándékkal, hogy kimerítse az ukrán erőket.

orosz-ukrán háború

Most

16:29, Frissítve: 17:15

Megkezdte a támogatói aláírások gyűjtését a VMSZ

Magyarkanizsa, Topolya, Zenta község területén ma, Szabadkán és több önkormányzatban vasárnap, a szórványban pedig szükség esetén hétfőn és kedden gyűjtik az önkormányzati listaállításhoz szükséges támogatói aláírásokat.
15:14, Frissítve: 18:25

Újraszentelték a Ladányi-keresztet

Újraszentelték a Törökbecse és Basahíd közötti országút mentén álló Ladányi keresztet. Törökbecse polgárai a közelben zajló 1849-es csatában elesett névtelen hősök emlékére állíttatták fel annak idején.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.