Ugrás a tartalomra

Kovács Elvira: A párbeszédet kell választani

2023.03.02
19:38
2023.11.17
15:48
Forrás
Facebook/Kovács Elvira
A konfliktus helyett a párbeszédet kell választani - nyomatékosítja Facebook-posztjában Kovács Elvira.

A Vajdasági Magyar Szövetség köztársasági parlamenti képviselője, a képviselőház alelnöke, az Európa Tanács parlamenti közgyűlésének egyik alelnökeként Hágában a szervezet vezető testületének ülésén, az ún. Bureaun képviselte Szerbiát.

Az Európa Tanács Hollandia Külügyminisztériumával karöltve „Az európai multilateralizmus a tét” címmel különleges rendezvényt tartott, arra emlékezve, hogy 75 éve 750 európai küldött a Hágai Kongresszuson döntött az új európai együttműködési formáról, és tulajdonképpen ezt tekintik az Európa Tanács születésének - olvasható Kovács Elvira posztjában.

Szerbia 2003 óta tagja ennek az elsősorban emberi jogokat védelmező és biztosító szervezetnek. A vajdasági magyar politikus azt írja, a ma és holnap várható állandó bizottsági ülés fő témái az Ukrajnában dúló háború és a májusban megrendezésre kerülő negyedik csúcs lesz.

Kovács Elvira
Hága
Európa Tanács
Vajdasági Magyar Szövetség
VMSZ

Most

11:52, Frissítve: 12:41

Holnap lesz az iskolai mészárlás évfordulója

Egy éve, hogy a belgrádi Vladislav Ribnikar Általános Iskolában az oktatási intézmény egyik diákja megölte kilenc társát és egy biztonsági őrt. Másnap az akkor 21 éves Uroš B. kilenc embert lelőtt Dubona és Malo Orašje falvakban.
09:06, Frissítve: 09:14

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.