Ugrás a tartalomra

Március 13-án és 14-én tárgyal Vučić Lajčakkal a normalizációs tervről

2023.03.07
18:16
2023.03.07
18:32
Forrás
Szerbiai RTV
A Belgrád és Pristina közötti normalizációs folyamatra vonatkozó tervet vitatják meg - jelentette be Peter Stano, az EU szóvivője.

Miroslav Lajčak, az EU Belgrád és Pristina közötti párbeszédért felelős különmegbízottja Belgrádban beszél majd a szerb elnökkel egy hét múlva, hogy felkészüljenek a március 18-ai, ohridi találkozóra. A különmegbízott egyébként előbb, még ezen a héten Pristinában tárgyal majd Albin Kurti koszovói miniszterelnökkel is. Peter Stano szerint a párbeszéd végső célja a Belgrád és Pristina közötti kapcsolatok normalizálásáról szóló, jogilag kötelező érvényű megállapodás aláírása lenne, amely a párbeszéd végén születne meg, azonban a folyamat még nincs abban a szakaszban - hangsúlyozta az EU szóvivője.

Belgrád
Pristina
Peter Stano
Miroslav Lajčak

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.