Ugrás a tartalomra

Hitünk őbennük mindig újra él

2023.03.10
14:00
2023.03.10
18:37
Forrás
Pannon RTV
Ezzel a címmel tartottak megemlékezést Keviben a Móra István Művelődési Egyesület szervezésében.

Az 1848-os magyar forradalom és szabadságharc emlékére meghirdetett rendezvényen a helyi általános iskola és óvoda növendékei, valamint az egyesület csoportjai léptek színpadra ünnepi műsorukkal, amelyet Baráth László klarinét- és tárogatóművész dallamai egészítettek ki. Történelmi összefoglalót Pataki Tibor zentai történész tartott. 

Perpauer Attila, elnök, Móra István Művelődési Egyesület, Kevi: „Rendkívül fontos, hogy ilyen kis közösségben megünnepeljük ezt a jeles dátumot, hiszen ez a magyarságunknak, a megmaradásunknak, nemzeti öntudatunknak nagyon fontos eseménye. Kis közösségben rendkívül fontos, hiszen így tudjuk a közösséget összekovácsolni, így tudunk mindenkinek adni lehetőséget arra, hogy megélje ezt az ünnepet. Fontos, mert a megmaradás és a közösségépítésben nagyon számít.” 

Kevi
Móra István Művelődési Egyesület
1848-49-es forradalom és szabadságharc
1848/49
Perpauer Attila

Most

11:34, Frissítve: 11:41

Kiadós csapadék kellene a földeken

A hirtelen érkezett és tartósan magas hőmérséklet, valamint a csapadék hiánya továbbra is megnehezíti a termelők helyzetét - mondják a Zenta környéki gazdák. Jelenleg a kártevőkkel is fel kell venniük a harcot.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.

Drágábbak a luxustermékek Szerbiában

Több luxustermék is megdrágult Szerbiában május elsejétől. Keddtől egy doboz cigarettáért is többet kell fizetnie a dohányosoknak, mint eddig. Ami viszont jó hír, hogy az áram és a gáz árának emelkedésétől idén már nem kell tartanunk.