Ugrás a tartalomra

Elkezdődött Belgrádban a Nemzetközi Autó- és Motorkiállítás

2023.03.22
13:56
2023.03.22
16:30
Forrás
Pannon RTV
Az autókiállításon mintegy 250 kiállító vesz részt. Több mint 30 gyártó 40 járműújdonsággal mutatkozik be. A motorkiállításon 60 kiállító vesz részt, ők is szintén számos újdonsággal készültek a kiállításra. Az esemény keddig látogatható.

Az autókiállítást 55. alkalommal szervezték meg a szerb fővárosban. Igor Ševo, a Szerbiai Közúti Járműgyártók Szövetségének közgyűlési elnöke kiemelte, hogy a kiállításnak van folytonossága és ez a folytonosság sokféleképpen ábrázolja az állam arculatát, iparát, lehetőségeit és perspektíváit.

A kiállításon idén a hibridhajtású modelleké a főszerep.

Aleksandra Đurđević, a Szerbiai Jármű- és Alkatrészimportőrök Szövetségének elnöke: „Óriási nyomás nehezedik a gyártókra, hogy lassan kivonják a hagyományos motortípusokat a gyártásból, és a következő években a villamosított elektromos járművekre fogunk összpontosítani. Rendkívül fontos, hogy a piacunk kész legyen erre.”

Goran Vesić szerb közlekedési miniszter a kiállítás megnyitóján elmondta: az állam továbbra is támogatni fogja az elektromos autók vásárlását, tervezik új töltőállomások kihelyezését, illetve az épülő autópályák is ezen igényekhez lesznek igazítva.

„Szerbiában mintegy 30 százalékkal többen halnak meg a közlekedésben, mint az Európai Unió országaiban. A biztonságról és a közlekedésről szóló törvény módosításainak révén nekünk és a belügyminisztériumnak is többet kell tennie a közlekedés biztonságosabbá tételéért. Nem éri meg autókat venni, ha ennyi ember hal meg az utainkon. Ezen mindannyiunknak együtt kell dolgozni.”

A belépőjegy a kiállításra 450 dinárba kerül. Csoportos belépéskor 350, egyetemisták és diákok szervezett látogatása esetén 250 dinárért lehet jegyhez jutni, a családi jegy pedig 1000 dinárba kerül. A kiállításon számos kísérőrendezvényt is szerveznek. Mások mellett megválasztják az év autóját, bemutatókat szerveznek, és felsorakoznak majd az oldtimerek is.

Nemzetközi Autókiállítás
Belgrád
Igor Ševo
Aleksandra Đurđević
Goran Vesić

Most

09:06, Frissítve: 09:14

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.
07:36

Pénteken lesz hűvösebb

Május második napján, csütörtökön változóan felhős égboltra számíthatunk. Változékony idő lesz, elszórtan esővel, zivatarral.
20:09, Frissítve: 20:32

A kormányprogramról vitázik a parlament

Miloš Vučević kormányalakító több mint három órán keresztül ismertette expozéját. Ezt követően megkezdődött a vita a köztársasági képviselőházban a kormányprogramról.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.