Ugrás a tartalomra

A birkózás a legtömegesebb sportok között

2023.03.26
14:57
2023.03.26
19:00
Forrás
Pannon RTV
Falunapi birkózótornát tartottak Kishegyesen az óvodás és általános iskolás korosztály számára. A községbeli gyerekeknek ez az első megmérettetése. Szabadka és Magyarkanizsa csapatait látták vendégül.

A legkisebbek léptek először a szőnyegre, hogy összemérjék erejüket és tudásukat a kishegyesi falunapi birkózótornán.

A bácsfeketehegyi hatéves Nagy Dominik könnyedén megnyerte az első menetet.

„ Megfogtuk egymást és akkor lebirkóztuk.
- Miért foglalkozol birkózással?
- Jó.
- Szeretnél profi birkózó lenni?
- Szeretnék,  megakarom nyerni a kupát, a díjat és mindent.”


A Kishegyes községbeli gyerekek szeptember óta edzenek, ez az első versenyük.

Csernik Aletta, Kishegyes: „Nagyon izgulok, nekem ez versengés, szeretek versengeni, sokat készültünk rá, sok próba, vagyis edzés volt, és vártam ezt a mai napot.”

A Kishegyes Birkózó Egyesület jelenleg csaknem ötven gyerekkel foglalkozik a község területén. Az edzések ingyenesek. A falunapi tornával ösztönözni szeretnék a gyerekeket.

Halasi Szabolcs, elnök, Kishegyes Birkózó Egyesület: „Semmi sem motiválóbb a gyerekek számára, mikor megküzdhetnek, úgy a saját csapattársaikkal, de másokkal is összemérhetik erejüket, pont azért szerveztük ezt a tornát, hogy egy picit halljanak is rólunk, és a gyerekeknek is legyen sikerélményük.”

Fontos iskolán kívüli tartalmakat és kifutási lehetőségeket biztosítani az élsport irányába azoknak, akik tehetséggel rendelkeznek - mondta Juhász Bálint, a kishegyesi Községi Képviselő-testület elnöke.

„Fontos számunkra, hogy a TSC alközpontja itt működik, sikeresen működik és tömeges, szintén fontos számunkra, hogy a női asztalitenisz szuperligás, az ország élvonalában van, és annak az örömömnek is szeretnék hangot adni, hogy a birkózás, nyáron indulva, már a legtömegesebb sportok között van, közel száz gyerek megfordult a két településen ebben a klubban.”

A Vajdasági Birkózóakadémia és a helyi önkormányzat is támogatja a kishegyesi klubot. A tehetségek felkutatása a cél, és hogy az akadémián tudjanak tovább tanulni, hogy mielőbb nemzetközi versenyeken is megállják a helyüket - mondta Bálint Zoltán, a Vajdasági Birkózóakadémia ügyvezető igazgatója.

„Kettős állampolgársággal rendelkezők vagyunk a legtöbben, az egyik feladatunk az is, hogy azok a tehetséges kettős állampolgársággal bíró birkózók, akik esetleg lehetőséget kapnak a magyar birkózó válogatottban, akár ott is ki vegyék részüket a munkából.”

Összesen 58-an versenyeztek a kishegyesi falunapi birkózótornán, közülük 46-an a Kishegyes Birkózó Egyesület tagjai.

birkózó
torna
falunapi birkózótorna
Kishegyes
Szabadka
Magyarkanizsa
Halasi Szabolcs
Kishegyes Birkózó Egyesület
Bálint Zoltán
Vajdasági Birkózóakadémia

Most

20:54

Kiránduljunk a Fruška gorára!

A hétvégén a hagyományos Fruška gora-i maraton zajlott, pár nappal később pedig már a majálisra készülnek a Fruška Gora Nemzeti Parkban és más kirándulóhelyeken is Újvidék környékén.
19:49, Frissítve: 20:12

A muzslyai nyugdíjasok majálisozása

Muzslyán két nyugdíjas egyesület működik. Együtt több mint háromszáz tagjuk van és közös otthonuk az egyik legmozgalmasabb hely Muzslyán. Így lesz ez május elsején is. Az előkészületek már ma délután elkezdődtek.
18:04, Frissítve: 19:36

Május elsején lép pályára a Spartacus

A pancsovai Železničart fogadja a szabadkai Spartacus labdarúgó klub a szerbiai labdarúgó szuperliga 33. fordulójában. A mérkőzés este fél hétkor kezdődik a Városi Stadionon.
17:40, Frissítve: 17:53

Aki bús szívvel énekelt

Ötven éve, harminc éves korában hunyt el az egyik legnagyobb és legtehetségesebb magyar énekes: Szécsi Pál.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.