Ugrás a tartalomra

Szerbia és Magyarország folytatja az együttműködést

2023.03.28
12:48
2023.03.28
12:54
Forrás
Közlemény
Magyar József belgrádi magyar nagykövettel találkozott ma Siniša Mali szerb pénzügyminiszter. A napirenden a szerb uniós csatlakozás, a stratégiai projektek, a két fél együttműködése és a további kapcsolatfejlesztés szerepelt.

Egyetértettek abban, hogy a kapcsolatok soha nem voltak ilyen jók. Elhangzott, májusban szerb-magyar csúcstalálkozót tartanak, ahol a két fél a legmagasabb szinten képviselteti magát, ez pedig a további jó együttműködést garantálja majd.

Siniša Mali elmondta, még egy évre meghosszabbították a magyarországi gáztározók bérleti szerződését, ez amiatt van, mert a vártnál kevesebb gáz fogyott a mögöttünk álló télen.

A felek kiemelt témaként kezelték a két ország közötti teherforgalom gyorsítását. Hangsúlyozták, folytatják a közös beruházásokat, amelyek a szerbiaiak és a magyarországiak érdekeit is szolgálják. 

Szerbia
Magyarország
Magyar József
Siniša Mali

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.