Ugrás a tartalomra

Bővül az ivóvízhálózat Szabadkán

2023.03.31
20:54
Forrás
Pannon RTV
A részletekről Sugár György, a szabadkai vízművek igazgatója beszélt a Közügyek stúdiójában.

Bővül az ivóvízhálózat Szabadkán, Csantavéren és az az egyes számú vízgyár területén pedig új kutat fúr a szabadkai Vízművek és Csatornázási Kommunális Közvállalat.

A szabadkai Vízművek és Csatornázási Kommunális Közvállalat több mint fél évszázada azon fáradozik, hogy felhasználóinak egészségügyileg biztonságos ivóvizet szolgáltasson, amely kielégíti a minőségi és mennyiségi igényeket is. Ennek érdekében idén, több mint három kilométer hosszan bővítik a vízvezeték-hálózatot a szabadkai Zorka Helyi Közösségben is. A közvállalat a vízvezetékhólázat bővítését 37,2 millió dinárból építi ki, amit Szabadka Város önkormányzata a költségvetésből biztosított. Ez még egy bizonyítéka annak, hogy nemcsak a szavak szintjén gondoljuk azt, hogy a város egyenrangúan, kiegyensúlyozottan kell, hogy fejlődjön - mondta el a munkálatok megtekintése során dr. Pásztor Bálint, a VKT elnöke.

A szabadkai vízművek folyamatosan követi az általa biztosított víz minőségét és kutainak állapotát. Tavaly úgy ítélték meg, hogy eljött az ideje, hogy Csantavér közelében egy új kutat fúrjanak. A faluban öt, a kilencvenes években fúrt kút látja el a lakosság vízszükségleteit. Mivel ezeknek az élettartama harminc év, decemberben egy új kút kifúrása kezdődött meg. A kedvező időjárásnak köszönhetően a szivattyúk már lekerültek a kútba, amely 124 méter mély és két vízbázisból nyeri a vizét.

A csantavérivel egyidőben Szabadkán az egyes számú vízgyár területén is egy új kutat fúrnak. Mindkettő 240 nap alatt készül majd el.

ivóvízhálózat
Sugár György
Szabadka

Most

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.