Ugrás a tartalomra

Az IMF 15,6 milliárd dolláros hitelt hagyott jóvá Ukrajnának

2023.04.01
14:49
2023.04.01
14:54
Forrás
MTI
A Nemzetközi Valutaalap (IMF) igazgatótanácsa négy évre szóló, 15,6 milliárd dolláros hitelt hagyott jóvá Ukrajnának.

Az IMF közleménye szerint a hitelprogram két ütemben valósul meg. A 2023-2024-es időszakra tervezett első szakasz a 2023-ra szóló stabil költségvetés létrehozására, a fenntartható dezinfláció és a stabil árfolyam, valamint a hosszú távú pénzügyi stabilitás megteremtésére összpontosít.

A második szakaszban a hangsúlyt a nagyratörőbb szerkezeti reformokra helyezik, amelyeknek a célja megerősíteni a makrogazdasági stabilitást, támogatni a fellendülést és fokozni a gazdasági ellenálló-képességet.

A 15,6 milliárd dolláros hitelprogram egy nagyobb, 115 milliárd dolláros nemzetközi támogatási csomag része, amellyel Ukrajna sürgős finanszírozási igényeit akarják kielégíteni – mutatott rá az IMF.

IMF
Nemzetközi Valutaalap
hitel

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.