Ugrás a tartalomra

Indul a jövő évi elnökválasztáson a 80 éves Joe Biden

2023.04.25
12:28
2023.04.25
15:21
Forrás
Euronews, BBC
Háromperces, kampányindítóként is értelmezhető videójában az Egyesült Államok elnöke azt mondta, elsősorban az abortuszjogok, a demokrácia védelme, a szavazati jog és a szociális ellátás körüli kérdésekről szól majd a 2024-es választás.

Úgy véli, a választóknak arról kell majd dönteniük, hogy a következő generációnak „több vagy kevesebb szabadságot", illetve „több vagy kevesebb jogot" hagynak-e örökségül. „Amerikában egyszer minden generációnak szembe kell néznie azzal a pillanattal, amikor meg kell védenie a demokráciát, amikor ki kell állni a személyes szabadságjogokért, a szavazati jogért és a polgári jogokért. Ez most a mi kiállásunk” – szögezte le.

Az újraindulásáról szóló videó végén úgy fogalmazott, „Fejezzük be a munkát”. Joe Biden novemberben múlt 80 éves.

Joe Biden
elnökválasztás
Egyesült Államok

Most

13:43, Frissítve: 13:50

Ezreket vonz a palicsi majális

Verőfényes napsütés és viharos erejű szél várta a 39. palicsi majális látogatóit. Már a délelőtti órákban benépesült a tópart, a kora délutáni órákban pedig már több ezren voltak a sétányon.
13:17

Ma megalakul az új szerb kormány

A geopolitikai stabilitás megőrzése, infrastrukturális fejlesztések, az életszínvonal növelése, az EU-tagság felé vezető út és a katonai semlegesség - egyebek mellett ezeken dolgoznak majd az új szerb kormány tagjai a jövőben.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.