Ugrás a tartalomra

A gyerekek imádják a csodasarok játékait

2023.05.30
21:34
Forrás
Pannon RTV
A székelykevei óvodában is van csodasarok a magyarországi Nemzetpolitikai Államtitkárság és a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. jóvoltából.

A helyi óvónő kiemelte, hogy a felszerelések sokszínű választéka megfelelő számban biztosítják a gyermeki személyiség kibontakoztatását. A gyerekek pedig imádják a csodasarok játékait.

Székelykevén a „Naša radost „ iskoláskor előtti intézményben két csoport működik. Játékokkal és könyvekkel teli sarok várja az óvodásokat. A fiúk legtöbbet a kockákkal játszanak. A gyerekek az ügyességi játékokat is szeretik, a csoport legszívesebben mégis gyurmával és agyaggal játszik.

A program célja, hogy segítsék a külhoni magyarokat és, hogy olyan eszközöket nyújtsanak a közösségeknek, amelyek segítségével a magyarság a szülőföldjén is boldogulhat - mondta az óvónő, Joó Karina. „A szobánkat teljesen a Magyar Kormány, a Magyar Nemzeti Tanács és Bethlen Gábor szerelte fel. Az összes berendezés tőlük van, nélkülük a kis csoport nem is indult volna be. Sajnos olyan a helyzet, mivel óvónő nélkül maradtunk, ezért a két csoport most össze van vonva és ami a berendezést illeti, hát nem így volt berendezve a szobánk, de az új program végett muszáj volt változtatni ezen, de a berendezés természetesen mind megmaradt, szintén úgy a játékok, ami az elhelyezésüket illeti, sokat közösen a gyerekekkel csináltunk, mivel elvégre ők használják azokat és hát nekik van szükségük a játékokra és azért is van az, hogy oda van téve ahova ők szeretnék.”

Székelykevén jelenleg egy vegyes óvodás csoport működik, amelybe 29 gyerek jár. A Kárpát-medence legdélebbi magyar településén kiváló feltételek mellett fejlődhetnek a legkisebbek és ápolhatják anyanyelvüket és hagyományaikat.

Csodasarok
Közügyek

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.