Ugrás a tartalomra

Folytatódik a szennyvízhálózat bővítése Szabadkán

2023.06.05
10:53
2023.06.05
16:23
Forrás
Pannon RTV
Az év második felében folytatódhat a szennyvízhálózat bővítése Szabadkán a Tiszta Szerbia program keretében - jelentette be a Szabadkai Magyar Rádió Napindító című műsorában dr. Pásztor Bálint.

A szabadkai VKT elnöke kiemelte, a képviselő-testület legutóbbi ülésén fontos volt az egyes helyi közösségek részletes szabályozási tervének elfogadására a közműhálózat fejlesztése miatt. Kiemelte, hogy a közeljövőben 110 kilométer szennyvízhálózat épülhet ki a fejlesztéseknek köszönhetően.

„Most már teljes bizonyossággal bejelenthető, hogy a nyár vége felé, vagy kora ősszel Szabadkán el fognak indulni ezek a munkálatok, aztán Palicson is, illetve Csantavéren és Bajmokon. A két utóbbi településen szennyvíztisztító kiépítésére is sor kerül, Palics lesz a város területén az első település, amely 100 százalékban lefedésre kerül csatornahálózat által és Szabadkán a városban is számos helyi közösség esetében ki fog épülni a szennyvízhálózat. Ez a vasútépítés mellett talán azt mondható, hogy Szabadka történetének a legnagyobb egyben kivitelezett infrastruktúra fejlesztési akciója.”

Szabadka
szennyvízhálózat
Dr. Pásztor Bálint

Most

20:54

Kiránduljunk a Fruška gorára!

A hétvégén a hagyományos Fruška gora-i maraton zajlott, pár nappal később pedig már a majálisra készülnek a Fruška Gora Nemzeti Parkban és más kirándulóhelyeken is Újvidék környékén.
19:49, Frissítve: 20:12

A muzslyai nyugdíjasok majálisozása

Muzslyán két nyugdíjas egyesület működik. Együtt több mint háromszáz tagjuk van és közös otthonuk az egyik legmozgalmasabb hely Muzslyán. Így lesz ez május elsején is. Az előkészületek már ma délután elkezdődtek.
18:04, Frissítve: 19:36

Május elsején lép pályára a Spartacus

A pancsovai Železničart fogadja a szabadkai Spartacus labdarúgó klub a szerbiai labdarúgó szuperliga 33. fordulójában. A mérkőzés este fél hétkor kezdődik a Városi Stadionon.
17:40, Frissítve: 17:53

Aki bús szívvel énekelt

Ötven éve, harminc éves korában hunyt el az egyik legnagyobb és legtehetségesebb magyar énekes: Szécsi Pál.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.