Ugrás a tartalomra

Magyar Levente: Magyarország igyekszik megadni mindazt a segítséget, amire az ukrán népnek szüksége van

2023.06.08
13:17
Forrás
MTI
Magyarország mind a saját területén, mind Ukrajnában igyekszik megadni azt a segítséget, amire az ukrán nép rászorul ebben a nehéz helyzetben - jelentette ki Magyar Levente csütörtökön.

A magyar Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára a magyar-ukrán határ mellett fekvő Tiszasalamonban 34 helyközi autóbuszt adott át az ukrán partnereknek a Volánbusz Zrt. felajánlásának köszönhetően.

Magyar Levente elmondta, hogy ukrán partnerei korábban jelezték, hogy a háborús károkat elszenvedett térségekben autóbuszokra van a legnagyobb szükség, ami a Herszon környéki gátszakadás miatt még inkább fokozódott. Hozzátette, hogy Lázár János építési és közlekedési miniszter azonnal reagált a felmerült igényre, és így a Volánbusz Zrt. közreműködésével rövid időn belül összeállt a most átadott támogatás. A kahovkai gát leomlása miatt kialakult ökológiai katasztrófa következményeinek elhárításába azonnal bekapcsolódott a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet. Az első húsztonnás segélyszállítmány már eljutott a térségbe. Az első napokban 50 millió forint értékben szállítanak humanitárius segélyt, amelynek tartalmát egyeztetik a helyi hatóságokkal.

Most

16:19, Frissítve: 16:25

Mindenki készül az ünnepekre

Szerbia és Szabadka is már az ünnepi készülődés lázában égett ma. A Tejpiacon is sokan vásároltak, az eladók szerint valamelyest nagyobb volt a forgalom.
15:09, Frissítve: 16:41

Húsvét Palicson

Hatodik alkalommal szervezik meg a Húsvét Palicson nevet viselő hagyományápoló foglalkozást az ortodox ünnepek alkalmából.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.