Ugrás a tartalomra

Szigorúbban büntetik az adócsalást 2017-től

2016.12.28
15:28
Szigorítják a büntetéseket jövőre azok számára, akik megpróbálják elkerülni az adófizetést - ezt ígéri a szerb kormányfő
Szigorítják a büntetéseket jövőre azok számára, akik megpróbálják elkerülni az adófizetést - ezt ígéri a szerb kormányfő. Senki sem verheti át és nem rabolhatja ki büntetlenül az államot - fogalmazott Alaksandar Vučić a Szerbiai Adóhivatalban tett látogatása során. Ha valakinek átlagos jövedelme, jó autója és hatalmas lakása van, ezt abból szerzi, amit mindannyiunktól elvesz - mondta a miniszterelnök. A csalás és az adóeltitkolás továbbra is hatalmas méreteket ölt, ezért növelni kell az adóhivatal dolgozóinak számát. Magasabb bírságok várhatók, a második kihágás esetében az üzlet három hónapos vagy akár egyéves bezárása is kiszabható lesz - figyelmeztetett Vučić. A legsúlyosabb a helyzet Közép-Szerbiában, de Belgrádban és Vajdaságban is sok a mulasztás. Ennek ellenére az idei évre tervezett 711 milliárd dinár adóbevételből már most 768 milliárd valósult meg, ami 8 százalékkal több a tervezettnél.
büntetés
adócsalás
adófizetés

Most

16:19, Frissítve: 16:25

Mindenki készül az ünnepekre

Szerbia és Szabadka is már az ünnepi készülődés lázában égett ma. A Tejpiacon is sokan vásároltak, az eladók szerint valamelyest nagyobb volt a forgalom.
15:09, Frissítve: 16:41

Húsvét Palicson

Hatodik alkalommal szervezik meg a Húsvét Palicson nevet viselő hagyományápoló foglalkozást az ortodox ünnepek alkalmából.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.