Ugrás a tartalomra

58 bűnszervezet tevékenykedik Szerbiában

2016.01.25
09:24
Szerbiában összesen 58 bűnbanda tevékenykedik - közölte a Belügyminisztérium
Szerbiában összesen 58 bűnbanda tevékenykedik - közölte a Belügyminisztérium. A bűnözői csoportok különböző nagyságúak és szervezettségűek, többségük kábítószer-kereskedelemmel foglalkozik. A legszervezettebb bűnbandákból van a legkevesebb, ezek nem csak országos, hanem nemzetközi színtéren is tevékenykednek - drog- és fegyverkereskedelemmel, valamint pénzmosással foglalkoznak. A közepes bűnözői csoportoknak már nők is lehetnek a tagjai. Ezek is árulnak kábítószert, és csempésznek árut és embert is. A kisebb bandákban sok a fiatal. Tavaly a Szervezett Bűnözés Elleni Szolgálat 210 bűnvádi feljelentést tett több mint 400 személy ellen. Szerbiában 230 kilogramm kábítószert foglaltak le, a külföldi kollégákkal együttműködve pedig több mint 3,5 tonnát. (RTS)
bűnözés
Szerbia

Most

16:51, Frissítve: 17:35

Deli: mi a béke pártján vagyunk

Június 9-én, vagyis egy hónap múlva európai parlamenti választásokat tartanak. A voksolásnak nagy tétje van, mivel az eredmények hatással lesznek az EU lakosságára, de a vajdasági magyarság életére is.
14:43, Frissítve: 16:58

A győzelem napját ünneplik Moszkvában

Katonai felvonulást tartottak Moszkvában a Győzelem napja alkalmából. Oroszország május 9-én a második világháború idején Németország felett aratott győzelemre emlékezik.

Népszerű

Drágábbak a luxustermékek Szerbiában

Több luxustermék is megdrágult Szerbiában május elsejétől. Keddtől egy doboz cigarettáért is többet kell fizetnie a dohányosoknak, mint eddig. Ami viszont jó hír, hogy az áram és a gáz árának emelkedésétől idén már nem kell tartanunk.

Cápát fogtak Neum közelében

Veszélyeztetett és szigorúan védett cápafaj egy példányát fogott ki a napokban egy helyi horgász az Adriai-tengeren, a bosznia-hercegovinai Neum közelében.