Ugrás a tartalomra

A horvát kormány nem áll el követeléseitől

2016.07.21
11:31
A horvát kormány nem tett engedményeket Szerbia irányába azzal, hogy beleegyezett a 23-as és a 24-es csatlakozási fejezetek megnyitásába - jelentette ki Tihomir Orešković
A horvát kormány nem tett engedményeket Szerbia irányába azzal, hogy beleegyezett a 23-as és a 24-es csatlakozási fejezetek megnyitásába - jelentette ki Tihomir Orešković. A horvát miniszterelnök hozzátette, hisz abban, hogy megoldódik az a szerbiai törvény körüli vita, amely lehetővé teszi, hogy Szerbiában olyan feltételezett háborús bűnösöket állítsanak bíróság elé, akik Bosznia-Hercegovinában vagy Horvátországban, az ott élő szerbek rovására követtek el bűntetteket. Ez Horvátország számára elfogadhatatlan. Orešković kiemelte, hogy Belgrád feladatai a csatlakozási folyamatban jól átláthatóak. Ezért reméli, hogy az ország ennek eleget is tesz. A horvát kormány kedden egy bizottságot állított fel, amely feladata hogy kövesse, Szerbia milyen lépéseket tesz a 23-as és 24-es csatlakozási fejezetek megvalósításáért. A horvát politikus hangsúlyozta, reméli Szerbia eleget tesz a feladatainak és ezáltal az Európai Unió tagjává válik. Nem csak Horvátország, hanem mindannyiunk érdeke, hogy Szerbia, Bosznia és a régió országai EU taggá váljanak - tette hozzá. (Szerbiai RTV)
Szerbia
Tihomir Orešković
EU csatlakozási fejezetek

Most

11:52, Frissítve: 12:41

Holnap lesz az iskolai mészárlás évfordulója

Egy éve, hogy a belgrádi Vladislav Ribnikar Általános Iskolában az oktatási intézmény egyik diákja megölte kilenc társát és egy biztonsági őrt. Másnap az akkor 21 éves Uroš B. kilenc embert lelőtt Dubona és Malo Orašje falvakban.
09:06, Frissítve: 09:14

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.