Ugrás a tartalomra

Dačić: Szerbia fő célja az EU teljes jogú tagságának elnyerése (videó)

2017.01.14
15:22
Szerbia idén is folytatni fogja a területi integritásáért vívott harcot, ami alól a Pristinával folyatott párbeszéd sem képezhet kivételt - mondta Ivica Dačić a diplomatáknak és a média képviselőinek szervezett újévi fogadáson
Szerbia idén is folytatni fogja a területi integritásáért vívott harcot, ami alól a Pristinával folyatott párbeszéd sem képezhet kivételt - mondta Ivica Dačić a diplomatáknak és a média képviselőinek szervezett újévi fogadáson. A szerb külügyminiszter szerint Szerbia gazdasága fejlődik, ezt pedig a nemzetközi pénzintézetek is elismerik. Az ország fő célja továbbra is az Európai Unió teljes jogú tagságának elnyerése.      



Ivica Dačić, külügyminiszter, Szerbia: „Négy új csatlakozási fejezetet nyitottunk meg az Európai Unióval és tettekkel bizonyítottuk őszinte elkötelezettségünket a legfontosabb külpolitikai célunk felé, az Európai Unió teljes jogú tagságáért. Úgy gondolom, hogy okkal várhatjuk azt, hogy Szerbia uniós csatlakozása tovább gyorsul, és 2017-ben több csatlakozási fejeztet nyissunk meg, mint tavaly.”
Szerbia
Ivica Dačić
EU-tagság

Most

11:40, Frissítve: 11:54

Drágábbak a luxustermékek Szerbiában

Több luxustermék is megdrágult Szerbiában május elsejétől. Keddtől egy doboz cigarettáért is többet kell fizetnie a dohányosoknak, mint eddig. Ami viszont jó hír, hogy az áram és a gáz árának emelkedésétől idén már nem kell tartanunk.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.