Ugrás a tartalomra

Nándorfehérvári megemlékezés

2012.07.22
17:30
A budapesti megemlékezés mellett Nándorfehérváron, vagyis a mai Belgrádban is tisztelegtek a hősök emléke előtt
A budapesti megemlékezés mellett Nándorfehérváron, vagyis a mai Belgrádban is tisztelegtek a hősök emléke előtt. Az eseményen többek között részt vett a Magyar Országgyűlés alelnöke, Lezsák Sándor is.



  Hajófelvonulás és díszsortűz emlékeztetett a nándorfehérvári diadalra Budapesten 2012.07.22.  17:31 Hajófelvonulással, díszsortűzzel és nemzeti színű vízsugárral emlékeztek meg vasárnap délelőtt Budapesten a Dunán a nándorfehérvári diadal 556. évfordulójáról. 556 éve, 1456. július 22-én a Nándorfehérvárat, a mai Belgrádot védő magyar seregek megsemmisítő vereséget mértek II. Mohamed török szultán hadaira. A Magyar Országgyűlés a nándorfehérvári diadal emléknapjává nyilvánította július 22-ét. Az évfordulón díszsortűzzel, hajók felvonulásával és Hunyadi János szobrának megkoszorúzásával emlékeznek az 1456-os nándorfehérvári diadalra Budapesten. Civil és katonai hajókból álló kötelék érkezett a Magyar Tudományos Akadémia épülete elé, fedélzetükön csaknem 300 általános és középiskolás diákkal. A Magyar Honvédség Tűzszerész és Hadihajós Ezred hajói díszsortűzzel tisztelegtek a hősök előtt. Ezt követően a Honvéd Díszzászlóalj vezetésével a diákok részvételével menet indult a budai várhoz, Hunyadi János szobrához, ahol a déli harangszót követően katonai tiszteletadás kíséretében megemlékezés kezdődött. (MTI)
emléknap
Budapest
nándorfehérvári diadal
Belgrád

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.