Ugrás a tartalomra

Béke-építés amerikai módra

2012.09.20
17:27
Béke-építés címen műhelymunkát szerveztek az Ivan Šarić Műszaki Iskola diákjainak
Béke-építés címen műhelymunkát szerveztek az Ivan Šarić Műszaki Iskola diákjainak. A Nyitott Távlatok Civil Szervezet által szervezett eseményen Lane Stopher amerikai civil aktivista tartott előadást az erőszak és a béke kérdéseiről, majd a diákokkal konfliktusmegoldó szerepjátékokat játszottak. Mi az erőszak, milyen fajtái vannak, és ezzel szemben mit jelent a béke, illetve hogyan lehet azt felépíteni? Ezekkel a kérdésekkel kellett megbirkózniuk a jelenlevőknek. A szabadkai Nyitott Távlatok Civil Szervezet által szervezett tegnap esti előadást és műhelymunkát Lane Stopher amerikai civil aktivista tartotta angol nyelven. Már egy éve dolgozik folyamatosan Újvidéken, a Háborús Trauma Központnál. „Ezen a műhelymunkán a célunk egyszerűen az, hogy bemutassuk a béke-építés tudományos oldalát. Tehát azt, hogy szélesebb értelemben mit jelent az erőszak és a béke fogalma” – magyarázta az aktivista.



A Nyitott Távlatok szervezet már tizenkettedik éve foglalkozik sikeresen különböző műhelymunkák és tréningek szervezésével középiskolások részére. Molnár Verona, a szervezet projektmenedzsere ismertette a céljaikat: „Mi középiskolásokkal foglalkozunk, vegyes csoportokkal, tehát vannak benne magyarok, szerbek, más nemzetiségűek is, és a téma a tolerancia, az erőszakmentes kommunikáció, a gyermekjogok és emberi jogok megismerése.” A szervezet októberben vajdasági középiskolásoknak svájci tanulmányutat szervez. Ennek célja, hogy a különböző országokból érkező fiatalok megismerkedhessenek és tapasztalatot cserélhessenek egymással.  
Szabadka
Béke-építés
nyitott távlatok civil szervezet

Kapcsolódó tartalmak

Most

16:19, Frissítve: 17:36

Mindenki készül az ünnepekre

Szerbia és Szabadka is már az ünnepi készülődés lázában égett ma. A Tejpiacon is sokan vásároltak, az eladók szerint valamelyest nagyobb volt a forgalom.
15:09, Frissítve: 16:41

Húsvét Palicson

Hatodik alkalommal szervezik meg a Húsvét Palicson nevet viselő hagyományápoló foglalkozást az ortodox ünnepek alkalmából.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.