Ugrás a tartalomra

Brnabić: Az állami szervekben nincs munkaerő-felesleg

2017.02.20
08:33
Az állami szervekben nincs munkaerő-felesleg, egyes önkormányzatok engedélyt kapnak új emberek alkalmazására - jelentette ki Ana Brnabić
Az állami szervekben nincs munkaerő-felesleg, egyes önkormányzatok engedélyt kapnak új emberek alkalmazására - jelentette ki Ana Brnabić. Az államigazgatási és önkormányzati miniszter elmondta, az elmúlt két év során 24 ezerrel csökkent a közszférában dolgozók száma, ebből 6 ezren álltak az önkormányzatok alkalmazásában. Brnabić hozzátette, megállapodás született arról, hogy 2017-ben 5 ezerrel csökkentik az állami szervek dolgozóinak számát. Azonban arra ügyelni fognak, hogy az oktatási, egészségügyi és szociális rendszerben olyan átszervezést hajtsanak végre, amely a hatékonyabb működést szolgálja. Az államigazgatási és önkormányzati miniszter arra is kitért, hogy csak azokban az önkormányzatokban tudnak új alkalmazottakat felvenni, ahol azok száma nem éri el a törvényileg meghatározott minimumot. (Blic)
Szerbia
Ana Brnabić
közalkalmazottak

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.