Ugrás a tartalomra

2017-ben bővül a VaMaDisz programkínálata (videó)

2017.02.28
17:08
A hagyományos programok mellett képzéssorozatokat és még több szórakoztató rendezvényt ígér a VaMaDisz 2017-ben
A hagyományos programok mellett képzéssorozatokat és még több szórakoztató rendezvényt ígér a VaMaDisz 2017-ben. Emellett megalakul az Újvidéki Karrier- és Diákközpont is. A diákszervezet vezetőinek elmondása szerint a szervezet egy sikeres évet tudhat maga mögött, idén pedig további nagy tervek megvalósítására látnak lehetőségeket.   Jelentősen bővülni fog a VaMaDisz által szervezett szórakoztató jellegű programok kínálata 2017-ben. Többek között a Green Future zenei fesztivállal is együttműködik majd. Apró Alekszandra, szabadidős programfelelős, VaMaDisz: „Azért is jó nekünk az együttműködés, mert így már a középiskolásokat is meg tudjuk szólítani, majd a fesztiválon is részt fogunk venni különböző programokkal, amiket szervezünk nekik és így egy kicsit szabadabb nevet is kap a VaMaDisz, nemcsak a komoly dolgokról lesz híres.” A diákszövetség 2016-ban a magyarországi Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája, a HÖOK tiszteletbeli tagja lett. Somorai Hermina, külhoni kapcsolattartó, VaMaDisz: „Az idei évben tervben van a vállalkozásindítás terén, hogy egy képzéssorozatot indítsunk az egész Kárpát-medencében. A partnerünk ebben a Példakép Alapítvány lesz, velük közösen tartanánk meg ezt a rendezvényt.” A VaMaDisz felismerte a frissen végzett magyar ajkú egyetemisták gondjait is, ezért egy diákközpont megnyitását tervezik, amely a munkakeresési folyamatokra készítené fel a fiatalokat. Molnár Gergely, alelnök, VaMaDisz: „Az itteni ifjúságnak szeretnénk ezzel segíteni. A résztvevők jelentkezhetnek különböző programokra, többek között például karrierutakon, személyiségfejlesztő tréningeken és különböző továbbképzéseken vehetnek részt.”



A VaMaDisz történetében az egyik legsikeresebb év volt a tavalyi - véli Sóti Attila, a szervezet elnöke. A hagyományos rendezvények mellett sikerült új projekteket is elindítaniuk, valamint komoly társadalmi problémákkal foglalkoztak. Az újvidéki Jogtudományi Karral folytatott bírósági perük a közvéleményt is felborzolta. Sóti Attila, elnök, VaMaDisz: „Kaptunk hideget is, meleget is a 2016-os év folyamán. Főleg én, mint a szervezet elnöke. Nyilván sokan egyetértenek velünk és sokan akár a bírósági per kimenetelétől függetlenül bennünket látnak erkölcsi győztesként. Ugyanakkor nagyon sokan vannak azok is, akik nem értenek egyet ezzel a lépéssel.” Sóti Attila szerint a bírósági per egy helyes lépés volt. Ennek köszönhetően az újvidéki Bölcsészettudományi Karon nemrégiben többnyelvű táblát helyeztek ki.
programok
VaMaDisz

Most

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.