Ugrás a tartalomra

Nem költünk eleget kutatás-fejlesztésre

2017.03.19
22:00
Fejenként 15 euró - ennyit fordít évente az állam Szerbia lakosságához viszonyítva kutatás-fejlesztésre
Fejenként 15 euró - ennyit fordít évente az állam Szerbia lakosságához viszonyítva kutatás-fejlesztésre. Ezzel jelentősen elmaradunk azoktól az országoktól, amelyek technológiai szempontból fejlettnek számítanak - ezekben ugyanis lakosonként 50 euró jut kutatás-fejlesztésre. Az Európai Unió országainak többsége többet költ erre a célra - az uniós átlag a GDP körülbelül két százaléka, míg Szerbiában csak a 0,3 százaléka. Problémát jelent, hogy a fiatal kutatók alig keresnek 50 ezer dinárt havonta, és csak a nagy tapasztalatú, elismert tudósok fizetése éri el a 100 ezer dinárt - ennél többet csupán a kutatók tíz százaléka keres. (B92)
EU
Szerbia
kutatás-fejlesztés
K+F

Kapcsolódó tartalmak

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.