Ugrás a tartalomra

Sok a panasz a Vajdasági Klinikai Központ munkájára

2017.04.14
13:43
Összesen 152 feljelentést tettek tavaly a betegek szerbiai egészségügyi intézmények ellen
Összesen 152 feljelentést tettek tavaly a betegek szerbiai egészségügyi intézmények ellen. Az esetek mintegy kétharmadában megállapították, hogy valóban sérültek a páciensek jogai. Országos szinten a legtöbb feljelentés a Vajdasági Klinikai Központ és az újvidéki Egészségház ellen érkezett, előbbi munkáját 2015-ben 45, utóbbiét 34 esetben kifogásolták. 2016-ban még ennél is több panaszt tettek a betegek a Vajdasági Klinikai Központ ellen. Csak az év első felében majdnem annyi volt a feljelentés, mint előtte egész évben: 43. A legtöbb betegnek az volt a gondja, hogy bizonyos szakvizsgálatokra nem lehet időpontot kapni, és sokan elégedetlenek a laboratóriumi elemzésekkel is. A szakemberhiány aggaszó méreteket ölt - figyelmeztet az egészségügyi intézmények dolgozóinak vajdasági érdekvédelmi szervezete. A foglalkoztatottak többsége 40 helyett 60-80 órát ügyel. Az Egészségügyi Minisztériumnak és a Köztársasági Egészségbiztosítási Alapnak kellene a problémára megoldást találnia - mondják. (021.rs)
feljelentés
panasz
Vajdasági Klinikai Központ

Kapcsolódó tartalmak

Most

16:29, Frissítve: 17:15

Megkezdte a támogatói aláírások gyűjtését a VMSZ

Magyarkanizsa, Topolya, Zenta község területén ma, Szabadkán és több önkormányzatban vasárnap, a szórványban pedig szükség esetén hétfőn és kedden gyűjtik az önkormányzati listaállításhoz szükséges támogatói aláírásokat.
15:14, Frissítve: 17:25

Újraszentelték a Ladányi-keresztet

Újraszentelték a Törökbecse és Basahíd közötti országút mentén álló Ladányi keresztet. Törökbecse polgárai a közelben zajló 1849-es csatában elesett névtelen hősök emlékére állíttatták fel annak idején.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.