Ugrás a tartalomra

Óbecse – a DP és a VMSZ képviselői kivonultak a KKT üléséről

2012.07.28
16:56
Megtartotta harmadik ülését Óbecse Községi Képviselő-testülete
Megtartotta harmadik ülését Óbecse Községi Képviselő-testülete. A 36 képviselőből 27 volt jelen. Mind a 13 napiredi pontot elfogadták a képviselők. Az ülés mégsem zajlott zökkenőmentesen. Határozat született egyebek között Óbecse Község díjainak odaítéléséről, valamint a tanácsok és bizottságok elnökeinek és tagjainak kinevezéséről. Megválasztották a Képviselő-testület elnökhelyettesét is, az LDP-s Dalibor Kekić személyében.



„A Képviselő-testület munkatestületeit meg kell alakítanunk a zavartalan munka elvégzése végett. Ugyanis eddig munkatestületek nélkül dolgoztunk, viszont az Ügyrendi szabályzat előírja a munkatestületek megalakítását, erre tettünk kisérletet múlt héten, amikor összehívtam a még nem létező képviselőcsoportok hiányában, gyakorlatilag a listavezetőket, hogy tegyék meg az ajánlatot. Az öt listából négy jelen is volt, gyakorlatilag a Boris Tadić által vezetett lista egyedül nem jelent meg” – mondta Knézi Péter, a KKT elnöke. A Demokrata Párt és a Vajdasági Magyar Szövetség képviselői elhagyták a Városháza nagytermét. Nehezményezték, hogy nem kaptak elnöki helyet, illetve egyes napirendi pontokról nem konzultáltak velük. Knézi Péter, a Képviselő-testület elnöke elmondta: a 149-es számú képviselő-testületi szabályzat alapján egy képviselő sem hagyhatja el az ülést. A történteket több képviselő is kommentálta. Az ülés végén Óbecse polgármestere, Vuk Radivojević bejelentette: augusztus elsején megkezdődnek az Óbecsét Péterrévével összekötő út munkálatai.
VMSZ
Óbecse
kkt
DP kivonultak

Most

16:01, Frissítve: 16:11

Verstappené a pole pozíció

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője volt a leggyorsabb a Forma-1-es Miami Nagydíj szombati időmérő edzésén, így a vasárnapi futamot ő kezdheti majd az élről.
15:24

Kinek a tojása a legkeményebb?

34. alkalommal tartották meg a tojástörő világbajnokságot Mokrinban. A rendezvényt minden évben az ortodox húsvét napján tartják, ahova nem csak Szerbiából, hanem a világ több pontjáról is érkeznek résztvevők.
11:27, Frissítve: 16:09

Húsvéti liturgia Belgrádban

Az ünnepi liturgiát Porfirije szerb pátriárka felkérésére Aleksej püspöki méltóság szolgáltatta a belgrádi Szent Száva-templomban.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.