Ugrás a tartalomra

Szent Istvánra emlékeztek Horgoson

2012.08.19
18:03
Horgoson vasárnap szervezték meg a Szent István-napi ünnepséget
Horgoson vasárnap szervezték meg a Szent István-napi ünnepséget. A falu főterén álló Szent István szobornál megtartott ünnepi szentmisén az államalapító király uralkodásának példaértékű mozzanataira emlékeztek. Az ünnep régi foglalkozások bemutatásával és kézműves-foglalkozásokkal kezdődött. A falu főterén álló Szent István szobornál megtartott ünnepi szentmisét Gutási Ákos horgosi főtisztelendő társaságában Gyulai Endre szeged-csanádi nyugalmazott megyéspüspök celebrálta.



Szent István történelmi jelentőségéről és örökérvényű döntéseiről szóltak az ünnepség szónokai is. A szentmise és az alkalmi művelődési műsor után a megjelentek elhelyezték virágaikat a Szent István szoborral szembeni Boldogasszony kereszt tövében. Ezt követően színpadra lépett a Juhász zenekar és a lakiteleki Régiposta zenekar, a helyi műkedvelők pedig néptáncbemutatót tartottak.

Most

13:43, Frissítve: 13:50

Ezreket vonz a palicsi majális

Verőfényes napsütés és viharos erejű szél várta a 39. palicsi majális látogatóit. Már a délelőtti órákban benépesült a tópart, a kora délutáni órákban pedig már több ezren voltak a sétányon.
13:17

Ma megalakul az új szerb kormány

A geopolitikai stabilitás megőrzése, infrastrukturális fejlesztések, az életszínvonal növelése, az EU-tagság felé vezető út és a katonai semlegesség - egyebek mellett ezeken dolgoznak majd az új szerb kormány tagjai a jövőben.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.