Ugrás a tartalomra

Közösségi házat kapott a Nők Kishegyesi Fóruma (videó)

2016.12.11
17:10
Ékes fenyőfadíszek készültek vasárnap délután a Nők Kishegyesi Fórumának új székházában
Ékes fenyőfadíszek készültek vasárnap délután a Nők Kishegyesi Fórumának új székházában. A közösségi tér megnyitóján mézeskalács és ünnepi édességek várták az egybegyűlteket. Este az adventi koszorú is fénybe borult. Az asszonyok serényen készítették az angyalkákat és a fenyőfadíszeket.Az asztalon adventi sütemények, mályvacukor és datolya. A levegőben mézpálinka illata terjedt. A gyerekek helyezték a fenyőfára az ünnepi dekorációt. Ahogy a helyszínen is elhangzott, egy ház akkor válhat otthonná, ha megtöltik élettel. A Nők Kishegyesi Fóruma azt szeretné, ha a helyiek belaknák azt az új közösségi teret, amit összefogással sikerült felújítani. Brasnyó Ferenc, plébános, Kishegyes: „Össze tudnak fogni a közösség érdekében, hogy egy szépet alkossanak, illetve a közösséget építsék. Erre kérem a Jóisten áldását és kegyelmét. Ezért örülök a mai napnak, hogy itt lehetünk és ünnepelhetünk együtt.”



helyi nőknek az önkormányzat biztosította az épületet, ahol a hátrányos helyzetű gyerekekről is gondoskodnak. Csóré Róbert, szervező: „Egy olyan helyre is szükség volt az ő meglátásuk szerint, ahol a gyerekeknek, de főleg a hátrányos helyzetűeknek, a délutáni foglalkoztatását is meg tudnák oldani.”Az állandó székház ötletét több mint egy évtizede dédelgették. Zsidai Erzsébet, elnök, Nők Kishegyesi Fóruma: „Szinte az első pillanattól fogva gondolkodtunk azon, hogy jó lenne egy olyan épület vagy egy olyan hely, ami teljes egészében a miénk.”Aki betér a piactér melletti közösségi házba, azt Isten hozta felirat és pár kedves szó fogadta. Az udvaron pedig egy óriási adventi koszorú jelzi a karácsony közeledtét.
Nők Kishegyesi Fóruma
Csóré Róbert
Zsidai Erzsébet
közösségi ház
Brasnyó Ferenc

Most

20:54

Kiránduljunk a Fruška gorára!

A hétvégén a hagyományos Fruška gora-i maraton zajlott, pár nappal később pedig már a majálisra készülnek a Fruška Gora Nemzeti Parkban és más kirándulóhelyeken is Újvidék környékén.
19:49, Frissítve: 20:12

A muzslyai nyugdíjasok majálisozása

Muzslyán két nyugdíjas egyesület működik. Együtt több mint háromszáz tagjuk van és közös otthonuk az egyik legmozgalmasabb hely Muzslyán. Így lesz ez május elsején is. Az előkészületek már ma délután elkezdődtek.
18:04, Frissítve: 19:36

Május elsején lép pályára a Spartacus

A pancsovai Železničart fogadja a szabadkai Spartacus labdarúgó klub a szerbiai labdarúgó szuperliga 33. fordulójában. A mérkőzés este fél hétkor kezdődik a Városi Stadionon.
17:40, Frissítve: 17:53

Aki bús szívvel énekelt

Ötven éve, harminc éves korában hunyt el az egyik legnagyobb és legtehetségesebb magyar énekes: Szécsi Pál.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.