Ugrás a tartalomra

Üzembe helyezték a nagybecskereki víztisztítót (videó)

2017.06.15
12:17
Üzembe helyezték a nagybecskereki víztisztító-berendezést
Üzembe helyezték a nagybecskereki víztisztító-berendezést. A tervek szerint a próbaüzemeltetés körülbelül egy hónapig tart. Ha minden rendben lesz, akkor több mint 13 év után újra engedélyezik a városi vízvezeték használatát.    Ma reggel megkezdődött a nagybecskereki víztisztító-berendezés tartályainak feltöltése. A víz feldolgozásával hamarosan tiszta és arzénmentes víz kerül a városi vezetékbe. Čedomir Janjić, polgármester, Nagybecskerek: „Ez történelmi nap Nagybecskerek számára, ez igenis történelmi pillanat a nagybecskerekiek számára. Emlékeztetnem kell arra, hogy 1975 óta számtalan kísérlet történt a vízellátás megoldására, de sajnos mind sikertelen volt.”nagybecskerek_viztisztito 4Az önkormányzatban azt mondják, hogy jó üzletet kötöttek, ugyanis nem kellett 25 millió eurós vízgyárat építeni, hanem csak a víztisztítást kell fizetnie a beruházónak, amely nyolcmillió eurót fektetett a berendezésbe.Sztojkó József, tag, Városi Tanács, Nagybecskerek: „Üdvözlöm ezt a sikert. A nagybecskereki polgárok teljesen meg lesznek vele elégedve, hisz hosszú évtizedek után végre tiszta vizet ihatunk.”



berendezés ellenőrzése mellett tíztől-tizenöt elemzést végeznek naponta, hogy megbizonyosodjanak arról, hogy a víz minősége megfelel-e a szerbiai szabványoknak. Az első változások napokon belül észlelhetők lesznek.nagybecskerek_viztisztito 1Az embereket a vízszolgáltatás díjszabása is foglalkoztatja. A víztisztítás köbméterenként 0,28 euróval növeli a víz jelenlegi árát. Azt ígérik, hogy az ivóvíz a Bega menti városban nem lesz drágább, mint Újvidéken vagy Belgrádban. Ivan Dević, igazgató, Városi Vízművek, Nagybecskerek: „A víz árát a várossal közösen határozzuk meg, az elemzések után. Természetesen a díjszabás magába foglal mindent, így a szociális igényeket is. A végső szót a város mondja ki. Mi alkalmazkodunk minden díjszabáshoz, amelyet a város meghatároz. Annyi világos, hogy nem maradhat a jelenlegi szinten.”vizgyarA nagybecskerekiek az elmúlt 13 év alatt milliókat költöttek palackozott vízre. Akinek nem futotta erre, az a város egyetlen öko-kútja előtt várakozott. Sokan pedig a vezetékes vizet használták.
Nagybecskerek

Most

16:19, Frissítve: 16:25

Mindenki készül az ünnepekre

Szerbia és Szabadka is már az ünnepi készülődés lázában égett ma. A Tejpiacon is sokan vásároltak, az eladók szerint valamelyest nagyobb volt a forgalom.
15:09, Frissítve: 16:41

Húsvét Palicson

Hatodik alkalommal szervezik meg a Húsvét Palicson nevet viselő hagyományápoló foglalkozást az ortodox ünnepek alkalmából.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.