Ugrás a tartalomra

Színes programok várják a Palicsra látogatókat (videó)

2017.06.23
15:49
Fesztiválok, sportesemények, fürdőzés és családi programok
Fesztiválok, sportesemények, fürdőzés és családi programok. A tónál mindenki megtalálja a számára legkedvesebb szórakozást és gyönyörködhet a fürdőváros szépségeiben. Ma hivatalosan is elkezdődött a nyári idegenforgalmi idény.Sajtótájékoztató keretein belül ismertették a palicsi nyári programokat, illetve az idei évre előrelátott fejlesztési terveket, amelyek megvalósítását részben már meg is kezdték.palics_sajtoMegkezdődött a palicsi szezon. Itt a termál medence környékén már folynak a munkálatok, de az idei évben számos más változásra is számíthatunk a tó környékén. Ez mellett mint minden évben idén nyáron is fesztiválok, színes programok és sportesemények várják a látogatókat.Hétvégén az Etnofest várja a látogatókat. Neves zenészek előadását hallhatjuk a Vigadó teraszán.Dejan Vuјinović, főszervező, Etnofest: „Ausztria, Csehország, Magyarország és Szerbia az, aki részt vesz, illetve zenészek ezekből az országokból. De hát egy dolog van, amiben kitartunk, az a minőség. Akár kevesebb program is lesz jövőre vagy a következő években a minőség az meg kell, hogy maradjon és kitartunk abban, hogy csak a legjobbakat hívjuk meg a színpadunkra.”palics_etnofestA napokban zajlik az Extrémsport Fesztivál is a Nagy vagyis a Férfi Strandon, július derekán az Európai Filmek Palicsi Fesztiválja várja a mozi szerelmeseit a Szabadtéri Színpadon, ezt pedig a Summer3p elektronikai zenei bulisorozat kö



én több mint 130 millió dinárt fektettek be a palicsi infrastrukturális fejlesztésekbe. Felújítják a Szabadtéri Színpadot és a Vigadót is. Emellett rendezik a termálmedence területét, a parkot és a sportpályákat, illetve a gyalogjárdákat is.palics_tablakHorvát Tímea, alpolgármester, Szabadka (VMSZ): „Azt gondolom, hogy nagy mértékben elő fogja idézni azt, hogy az ide látogatók még jobban tudják örömüket lelni azokban a programokban és azokon a zöld területeken, amelyet Palics, a Palicsi-tó és a környezet, ahol vagyunk jelent nekünk, mindannyiunknak. Nagyon fontos, hogy Palicsot egy olyan desztinációvá tudjuk varázsolni, ami elsősorban a hazai polgárokat is újból visszahozza ide Palicsra.”palics_medencePalics hamarosan régi pompájában tündökölhet - a cél, hogy az ide látogatók ne csak egy hétvégét töltsenek el a turistaközpontban, hanem hosszabb nyaralásukat is itt tervezzék.
Szabadka
programok
Horvát Tímea

Most

20:54

Kiránduljunk a Fruška gorára!

A hétvégén a hagyományos Fruška gora-i maraton zajlott, pár nappal később pedig már a majálisra készülnek a Fruška Gora Nemzeti Parkban és más kirándulóhelyeken is Újvidék környékén.
19:49, Frissítve: 20:12

A muzslyai nyugdíjasok majálisozása

Muzslyán két nyugdíjas egyesület működik. Együtt több mint háromszáz tagjuk van és közös otthonuk az egyik legmozgalmasabb hely Muzslyán. Így lesz ez május elsején is. Az előkészületek már ma délután elkezdődtek.
18:04, Frissítve: 19:36

Május elsején lép pályára a Spartacus

A pancsovai Železničart fogadja a szabadkai Spartacus labdarúgó klub a szerbiai labdarúgó szuperliga 33. fordulójában. A mérkőzés este fél hétkor kezdődik a Városi Stadionon.
17:40, Frissítve: 17:53

Aki bús szívvel énekelt

Ötven éve, harminc éves korában hunyt el az egyik legnagyobb és legtehetségesebb magyar énekes: Szécsi Pál.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.