Ugrás a tartalomra

Nyolc ország megszünteti a diplomáciai kapcsolatot Katarral

2017.06.06
16:27
Hétfő reggel óta nyolc ország, Szaúd-Arábia, az Egyesült Arab Emírségek, Bahrein, Egyiptom, Líbia, Jemen, Mauritius és a Maldív-szigetek jelentette be, hogy teljesen megszünteti diplomáciai kapcsolatait Katarral
Hétfő reggel óta nyolc ország, Szaúd-Arábia, az Egyesült Arab Emírségek, Bahrein, Egyiptom, Líbia, Jemen, Mauritius és a Maldív-szigetek jelentette be, hogy teljesen megszünteti diplomáciai kapcsolatait Katarral. Bahrein például többek közt azzal vádolja Katart, hogy támogatja a terrorizmust és beleavatkozik a belügyeibe. Bahrein szerint a katari sajtó uszítást végez, az állam pedig Iránhoz köthető fegyveres terrorcsoportokat segít és pénzel, hogy felforgató akciókat hajtsanak végre, és káoszba taszítsák Bahreint.Szaúd-Arábia nemzetbiztonsági okokra hivatkozva szakította meg a diplomáciai kapcsolatokat, valamint a földi, a légi és a tengeri összeköttetést Katarral. Egyiptom azzal indokolta a diplomáciai kapcsolatok megszakítására vonatkozó döntését, hogy Katar terrorszervezeteket támogat, köztük az Egyiptomban betiltott Muzulmán Testvériség mozgalmat.Doha szerint ugyanakkor igazságtalan és megalapozatlan, hogy az arab országok megszakították vele a diplomáciai kapcsolatokat és hazugságkampánnyal igyekeznek gyámság alá helyezni Katart. (fotó: illusztráció)
Egyiptom
Líbia
Jemen
Szaud Arábia
Egyesült Arab Emírségek
Bahrein
Mauritius
Maldív-szigetek
Katar
diplomáciai kapcsolat

Most

12:39, Frissítve: 12:49

Tavaszi nagytakarítás Tornyoson

A falu apraja-nagyja seprűt, lapátot és szemeteszsákot ragadott Tornyoson, hogy részt vegyen a hagyományos Föld napi munkaakción. Együtt igyekeztek széppé tenni a falut.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.