Ugrás a tartalomra

Zenta: A VMSZ hétből öt helyi közösségben többséget szerzett

2017.10.11
12:39
2024.03.19
08:51
Forrás
Pannon RTV
A VMSZ által támogatott jelöltlisták hét helyi közösségből ötben többséget szereztek az előzetes eredmények szerint.

A vasárnapi helyi közösségi választások volt a témája a Vajdasági Magyar Szövetség zentai szervezetének ma délelőtt megtartott sajtótájékoztatójának. Bogaras is azon falvak közé tartozik, ahol a vasárnapi helyi közösségi választásokon a VMSZ által támogatott jelöltlista szerzett többséget. Pósa Tamás, bogarasi alelnök, VMSZ: „Az eredmények mindenféleképpen pozitívnak tűnnek a Bogaras Helyi Közösségben, ugyanis a VMSZ által támogatott listán öt tanácstagot tudtunk delegálni a helyi közösségbe.”

A VMSZ zentai szervezetének elnöke elmondta, hogy a helyi közösségi tanácsok az első lépcsőfoka a döntéshozatalnak, egy hidat biztosítanak a polgárok és az önkormányzat között. Lőrinc Csongor, zentai elnök, VMSZ: „A Zentai Önkormányzat mindenféleképpen eddig is, és ezentúl is, partnerként tekint a helyi közösségek tanácsára. Ezt elmondhatjuk, és bizonyítékokkal szolgálunk. Ami még nagyon fontos az az, hogy ebben a pillanatban Zentán az összes helyi közösségben olyan összetétel alakult ki, ami megfelel az önkormányzati hatalom összetételének, vagyis úgy gondolom, hogy száz százalékosan partnerként együtt tudunk működni.”

Lőrinc Csongor elmondta, hogy 61 tanácstagi helyből 39 helyet a VMSZ által támogatott lista jelöltjei szereztek meg a zentai helyi közösségi választásokon. 

Zenta
VMSZ
helyi közösség
választások

Most

14:39, Frissítve: 16:36

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.