Ugrás a tartalomra

Brnabić - Rendkívül fontos a régió stabilitása

2017.10.12
13:14
2017.10.12
23:18
Forrás
Tanjug
Nem lehet sikeres az euróintegráció és fenntartható a gazdasági növekedés, ha nem szavatoljuk a regionális biztonságot – jelentette ki Ana Brnabić a Belgrádi Biztonsági Fórumon.

A NATO elfogadja Szerbia katonai függetlenségét - jelentette ki Rose Gottemoeller, a katonai szövetség főtitkárhelyettese Belgrádban, miután találkozott Aleksandar Vučić szerb államfővel. Vučić elmondta, az elmúlt időszakban jelentősen erősödött a NATO és Szerbia közötti együttműködés és nőtt az egymás iránti bizalom. A NATO-főtitkárhelyettes Ana Brnabić szerb miniszterelnökkel is tárgyalt. Nem lehet sikeres az integráció és fenntartható a gazdasági növekedés, ha nem szavatoljuk a regionális biztonságot – jelentette ki Ana Brnabić a belgrádi Biztonsági Fórumon. A szerb miniszterelnök kiemelte, Szerbia számára rendkívül fontos a térség stabilitása. A fórumon Rose Gottemoellerrel infrastrukturális projektekről, a gazdasági kapcsolatokról és az Ifjúsági Iroda működéséről is tárgyaltak. Brnabić pozitívan értékelte, hogy a katonai szövetség megérti az ország semlegességi politikáját.     

Ana Brnabić, miniszterelnök, Szerbia: „2017 kezdete óta a szerb katonaság 13 katonai megmozdulásban vett részt a NATO-val, vagy annak tagországaival. Ebből hét esetben az Amerikai Egyesült Államokkal, két alkalommal Oroszországgal. Ezek a számok azt mutatják, hogy elkötelezettek vagyunk az összes fél iránt. Úgy vélem, hogy az a megfigyelés, hogy mi csak Oroszországgal vagyunk szoros kapcsolatban, az csak egy felfogás kérdése és nem tényeken alapul.”

Ana Brnabić
Szerbia
Európai Unió

Most

07:31, Frissítve: 07:36

Tankok törtek be Rafah területére

Néhány órája megindult Izrael szárazföldi hadművelete, helyszíni jelentések szerint legalább egy izraeli gépesített zászlóalj behatolt a Gázai övezet déli részébe.
19:37, Frissítve: 07:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.